UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-11-04 14:12

Kevesebb villanás

Ismét kevesebb húsz éven aluli játékos tudott megvillanni a nemzetközi kupában szereplő magyar női kosárlabdacsapatokban, de a soproni Dubei Debóra nagyszerű győzelemhez segítette együttesét az Euroligában.

L. G. Újabb fordulót rendeztek a női kosárlabdázók nemzetközi kupasorozataiban, mi pedig szemügyre vesszük, hogy a magyar csapatokban mennyi lehetőséget kaptak az U20-as játékosok. Győzelemnek mindössze két együttesünk örülhetett, a soproni és a pécsi.

Dubei Debi
Dubei Debi
Az Euroligában a Sopron Basket elkönyvelhette harmadik győzelmét, miután 83-73-ra nyert Lille-ben az ESBVA-LM vendégeként. Dubei Debórának (20) ezúttal tíz perc jutott, amit maximálisan ki is használt. A második negyedben két triplát és egy duplát süllyesztett el a kosárban, a második hármasának köszönhetően várhatta előnyből a második félidőt a csapat. Egy gólpassz és egy blokk szerepel még Debi neve mellett a statisztikában, aki 75 százalékos pontossággal célzott a mezőnyből. Weninger Virág (20) és Czukor Dalma (18) keretben volt ugyan, de nem lépett pályára. A másik magyar csapat, amelyik győzni tudott, az a PEAC-Pécs volt, amely először örülhetett sikernek az Európa-kupában. A pécsiek 69-67-re nyertek odahaza a német Rutronik Stars Keltern ellen, a fiatalok közül Tenyér Zsófia volt részese a sikernek, de három perc alatt nem szerzett pontot. Szűcs Lilla (20), Sellei Dalma (20) és Demeter Nóra (19) végig a padon maradt. A DVTK 88-78-ra maradt alul a francia listavezető Flammes Carolo Basket otthonában, Bach Boglárka (20) valamivel több, mint nyolc perc alatt két pontot és egy lepattanót jegyzett, Kiss Angelika (16) nem lépett pályára. Az Atomerőmű KSC is vereségbe szaladt az olasz Virtus Eirene Ragusa vendégeként, a hazaiak 72-59-re bizonyultak jobbnak. Studer Ágnes (19) kezdőként 26 perc alatt pont nélkül zárt, Gereben Lívia (17) 23 perc alatt 6 pontot és 5 lepattanót termelt, Kiss Virág (19) 2 perc alatt nem jegyzett pontot a szekszárdi csapatban. A CMB Cargo UNI Győr odahaza kapott ki 74-62-re a francia Saint-Amand együttesétől, Török Ágnes (19) és Markó Dorina (20) pont nélkül maradt a neki jutó hat, illetve nyolc perc alatt. A Cegléd nagyot küzdött a szintén francia Basket Landes ellen, végül azonban a vendégek nyertek 76-59-re. Kányási Veronika (18) és Lelik Réka (18) is hét-hét percet töltött a pályán, előbbi két pontot jegyzett. Az Európa-bajnoki selejtezőmérkőzések miatt a nemzetközi kupasorozatok csak három hét múlva folytatódnak. Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.