UtánpótlásSport Vívás: bronzérmes a junior női kardcsapat a rijádi korosztályos vb-n (részletek hamarosan...)
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-11-06 16:10

Új impulzusok

Hasznosnak bizonyult az olasz elitakadémia, a Stellazzurra Roma edzőinek szolnoki látogatása, Pór Péter szakmai igazgató szerint a Szolnoki Sportcentrum férfi kosárlabda-szakosztályának a heti edzésein már látszani fog az új impulzusok hatása.

L. G. Ahogy arról beszámoltunk, a Szolnoki Sportcentrum férfi kosárlabda-szakosztálya és az olasz elitakadémia, a Stellazzurra Roma együttműködési megállapodása értelmében négy napot töltött a Tisza-parton a római klub több edzője.

Szolnok Roma
Szolnok Roma
A szolnoki szakemberek bemutató edzéseken keresztül igyekeztek megismertetni azt a rendkívül eredményes módszert, amellyel a rómaiak olasz A-ligás játékosok sorát nevelték már fel, sőt, Andrea Bargnani révén még az NBA-nek is adtak kiváló sportolót. A tapasztalatokról Pór Péter szakmai igazgató beszélt honlapunknak:. „Az egész edzői garnitúrának nagyon hasznos volt ez a négy nap, amely során számos újdonsággal szembesültünk. A római edzők úgy gondolják, hogy a felkészülés ötven százalékát a fizikai erősítés teszi ki, és csak a maradék ötven százalékot a játék. Elsősorban atlétákat nevelnek, akik később megtanulnak kosárlabdázni, mert a mai játékban fizikum nélkül nem lehet érvényesülni. Az edzések rendkívül pörgősek voltak, pillanatnyi üresjáratot sem engedélyeztek, ezáltal nagyon gyors gondolkodásra kényszerítették a játékosokat. A technikai képzés során pedig a sebességre helyezik a hangsúlyt, minél gyorsabban kell végrehajtani a részfeladatokat, még hibázás árán is.” Az olasz edzők többek között a játékosok stabilitásáról, védekezéséről, támadási variációkról is tartanak bemutató edzéseket, amellett rengeteg felmérést végeztek, amelynek segítségével személyre szabottan tudják megállapítani, kinek milyen egyéni képzésre van szüksége. „Úgy gondolom, jó irányba vitte el a kollégákat ez a négy nap, új impulzusokat kaptak, s gondolatébresztőnek is jók voltak az előadások és a szakmai beszélgetések. Biztos vagyok benne, hogy ezen a héten az edzéseken már látszani fog a rómaiak látogatásának az eredménye.” Az együttműködés jegyében legközelebb – már jövőre – a szolnoki szakemberek utaznak Rómába, és velük tart néhány játékos is, akiknek a fejlődésén lemérhető lesz, milyen eredményesen követték Szolnokon a kapott iránymutatást. Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.