UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-11-13 14:14

Újabb vb-t rendezhetünk

A törökországi Antalyában tartotta tisztújító kongresszusát az IHF, a kézilabdázók nemzetközi szövetsége, és arról is döntött, hogy 2021-ben Magyarország rendezheti a férfi U21-es világbajnokságot.

UP-info – utanpotlassport.hu Az IHF elnökének ellenjelölt nélkül újabb négy évre ismét az egyiptomi Haszan Musztafát választották, míg az első alelnök a francia Joel Delplanque lett. Magyar szempontból a legfontosabb fejlemény, hogy megrendezhetjük a 2021-es junior-világbajnokságot. A kongresszuson a magyar szövetség hivatalos IHF-elismerést kapott a 2016-os strandkézilabda-világbajnokság magas színvonalú megrendezéséért.

Győri Mátyás (fehérben) és a válogatott a nyári juniorvébén az ötödik helyen végzett  Forrás: MKSZ
Győri Mátyás (fehérben) és a válogatott a nyári juniorvébén az ötödik helyen végzett Forrás: MKSZ
„Nagy siker, hogy megkaptuk a 2021-es férfi junior-világbajnokság rendezési jogát – mondta Novák András, a szövetség főtitkára. – Folyamatosan szeretnénk Magyarországra hozni csúcseseményeket, legalább 2019-ig Budapesten lesz a női Bajnokok Ligája FINAL4, jövőre női junior-világbajnokságnak lehetünk házigazdái Debrecenben, pályázunk a 2022-es és a 2024-es férfi felnőtt Eb-re, és most eldőlt, hogy hazánkban kerül sor a 2021-es férfi junior vb-re, amely a legrangosabb utánpótlás-világverseny. Igyekszünk valamennyi viadalt magas színvonalon megszervezni, jó példa erre a tavalyi strandkézilabda vb, amelyért most külön elismerésben részesült az MKSZ. Ezt a színvonalat tekintjük mércének az eljövendő eseményekre is. Magyarország 2001-ben női, 2005-ben férfi junior világbajnokságot rendezett, előbbin a magyar válogatott ezüst-, utóbbin a férfiegyüttes bronzérmet szerzett.