UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2017-11-14 17:13

Bravúrok a nagyok között

Bár még csak négy fordulót ment le a felnőtt Extraligában, már akadnak említésre méltó eredmények az utánpótláskorú asztaliteniszezőktől. A BVSC-s Both Olivér (15) például két mérkőzést is nyert a hazai mezőnyt hosszú évekig domináló Celldömölk ellen.

Munkatársunktól − utanpotlassport.huUgyan nem sok mérkőzést játszottak le eddig a felnőtt Extraligából, de utánpótláskorú asztaliteniszezők már örülhettek szép sikereknek.

Both Olivér már a felnőttek között is remek Forrás: ITTF
Both Olivér már a felnőttek között is remek Forrás: ITTF
A férfiak mezőnyében öt fiatal kapott lehetőséget, közülük eddig a BVSC-s Both Olivér produkciója a leginkább figyelemre méltó. Igaz, hogy a 15 éves pingpongozó mindössze öt meccsen állt asztalhoz, de azokon az összecsapásokon is sikerült maradandót alkotnia. A sokszoros bajnok Celldömölk elleni összecsapáson legyőzte a hazai ranglistán harmadik helyen álló Szita Mártont és a szintén az itthoni élmezőnyhöz tartozó Kriston Dánielt is. Klubtársa András Csaba (15) eddig sűrű nemzetközi programja miatt (serdülő-világjátékok, ifjúsági olimpiai kvalifikációs verseny) kevesebb mérkőzésen játszott: az élmezőnybe tartozó Szeged ellen nem nyert, a Gödöllő ellen viszont veretlen maradt. Az ifjúsági válogatott játékosa, Molnár István Patrik (18) eddig magabiztos, 50 százalék feletti teljesítményt nyújt, míg az első élvonalbeli szezonját játszó Kramarics Gergő (20) is jó játékot mutat, eddig 11-ből négy mérkőzést nyert. Az élcsapatok közé tartozó Szeged 19 éves versenyzője, Timafalvi Gergő eddig két meccset nyert, ám hozzá kell tenni, hogy a szegediek eddig többnyire az élmezőnybe tartozó csapatok ellen játszottak. A női mezőnyben egyelőre Harasztovich Fanni (16) emelhető ki leginkább. A Statisztika PSC ifjúsági Európa-bajnok versenyzője mindössze két mérkőzést vesztett a mostani szezonban. Igaz, ez a Szekszárdon játszó Imre Leilára (20) is (6/4 mérkőzés), ráadásul csapata a játékos jó teljesítménye mellett vezeti a bajnokságot. Fehér Orsolya (18) is közel jár az ötven százalékhoz, a szintén Statisztikában szereplő játékos hétből három nyert találkozónál tart. Mellette szerzett már győzelmet az idén Drabant Anita (15), Molnár Anna (17) és Dari Helga (15). Valamint lehetőséget kapott a 2017/18-as bajnokságban Menkő Veronika (15), Kovács Melánia (16), Göndör Fanni (17), Keresztesi Kitty (16) és Domokos Fanni (15). További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.