UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-11-14 18:47

Fontos három pont Ciprusról

Magabiztos, 2-0-s győzelmet aratott U21-es labdarúgó-válogatottunk Cipruson, így megőrizte veretlenségét az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. Michael Boris együttese, ha jobban kihasználja helyzeteit, akár fölényesebb sikert is arathatott volna, de így sem lehetünk elégedetlenek: a vesztett pontokat tekintve a mieink állnak a legjobban a csoportban.

UP-info – utanpotlassport.hu A svédek elleni, hazai döntetlent követően Cipruson zárta az évet U21-es labdarúgó-válogatottunk. Michael Boris együttese három meccs után veretlenül állt az Európa-bajnoki selejtezőcsoportjában, így a mostani győzelemre nagy szükség volt: nem csupán életben tartotta a továbbjutás reményét, hanem komoly lökést is adott a hátralévő találkozók előtt.

Győzelemmel búcsúztatta az évet U21-es válogatottunk Forrás: mlsz.hu
Győzelemmel búcsúztatta az évet U21-es válogatottunk Forrás: mlsz.hu
A ciprusiak korábban a listavezető belgákkal ikszeltek, a törököket pedig legyőzték, így nem várt könnyű feladat a mieinkre. Agresszívan is kezdték a hazaiak a találkozót, de az első komoly lehetőség Szoboszlai előtt adódott; Ausztriában légióskodó középpályásunk azonban kapu fölé lőtt. Ugyan akadtak ehetőségei, de válogatottunk nem tudta kontrollálni a mérkőzést, és Demjén bravúrjaira is szükség volt, hogy gól nélkül fejeződjön be az első félidő. A fordulást követően viszont más képet festett a Boris-csapat, és hamar megszerezte a vezetést - Szoboszlai remek szabadrúgását követően Bíró még nem, Sallói Dániel viszont már eredményes volt közelről (0-1). A gól megnyugtatta a csapatot, a hazaiak próbálkozásaiban pedig nem volt átütőerő. A magyar kontrákban viszont igen, jöttek a helyzetek, és jött az újabb találat is: Haris Attila lőtte a jobb alsóba Sallói passzát (0-2). A hajrában Artimataszt még lezavarta a játékvezető, miután brutálisan beleszállt Harisba (a Balmazújváros középpályását az eset után le is kellett cserélni). A kiállítás ezen felül nem sokat alakított már a mérkőzés képén, a mieink a kihagyott helyzetek ellenére is magabiztosan nyertek Cipruson. Négy találkozót követően Michael Boris együttese két győzelemmel és két döntetlennel áll a tabella harmadik helyén, a vesztett pontokat tekintve azonban – holtversenyben – a legjobb  mutatóval rendelkezik. A selejtezősorozat márciusban folytatódik, a belgák, a svédek, illetve a mieink között komoly harc várható az Európa-bajnoki részvételért. A csoportból mindössze egy válogatott jut el biztosan a kontinensviadalra, míg a kilenc legjobb második közül négy kvalifikál.

U21-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ 6. csoport Ciprus–MAGYARORSZÁG 0–2 (0–0) Lárnaka V.: Fesnic (román) Ciprus: Hrisztodulu – Wheeler, Artimatasz, Karo (Andreu, 62.), Pszaltisz (Kumisz, 56.) – Kirjaku, Kuszulosz – Papajorgiu, Spoljarics, Frangu (Joszifidisz, 76.) – Pittasz. Szövetségi edző: Nikosz Androniku Magyarország: Demjén – Hegedűs, Kecskés, Tóth B. (Katona, 82.) – Szivacski, Haris (Korozmán, 89.), Gazdag, Szoboszlai, Szalai A. – Sallói, Bíró (Kundrák, 74.). Szövetségi edző: Michael Boris Gól: Sallói (50.), Haris (80.) Kiállítva: Artimatasz (88.) A csoport másik mérkőzésén: Törökország–Belgium 1–2

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.