UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sakk

2017-11-26 20:37

Elöl a magyarok

Lezajlott az U20-as világbajnokság az olaszországi Tarvisióban. A legjobb magyar eredményt Terbe Julianna érte el, de Terbe Zsuzsanna is a rangsor első felében végzett. A fiúk versenyében Kántor Gergely szintén nem vallott szégyent: a 24. helyen végzett a 148 fős mezőnyben.

Prezsnyák Péter - utanpotlassport.hu Hétfőtől szombatig tartott a tizenegy fordulós, svájci rendszerű U20-as világbajnokság Tarvisióban, ahol jól szerepeltek a magyar sakkozók. A nők között Terbe Julianna és Terbe Zsuzsanna, a fiúknál pedig Kántor Gergely képviselte a színeinket.

Terbe Julianna érte el a legjobb magyar eredményt Forrás: baptist.hu
Terbe Julianna érte el a legjobb magyar eredményt Forrás: baptist.hu
A 89 játékost felvonultató női mezőnyben két magyar ült asztalhoz. A 20 éves Terbe Julianna felemásan kezdett, kikapott cseh és grúz ellenfelétől, de amellett három győzelmet is felmutatott. A folytatásban a chilei ellen sikerült nyernie, majd indiai és török ellen győzött, illetve remizett. A 20. helyen végzett 6,5 ponttal, az volt – a férfi és a női mezőnyt is figyelembe véve – a legjobb magyar eredmény. A szintén 20 esztendős Terbe Zsuzsanna jobban kezdte a partikat, rögtön győzni tudott görög vetélytárs ellen, a grúz játékossal döntetlent ért el. Veretlenségét amerikai vette el, és a folytatás sem sikerült a legjobban. A harmincnegyedik pozíciót így is sikerült elérnie, 6 ponttal. A férfimezőnyben 148 sakkozó hajtott az elsőségre, a magyarokat a 18 éves Kántor Gergely képviselte. Vereséggel kezdett, de ez nem vette el a kedvét, ugyanis két győzelem és két döntetlen következett a továbbiakban. A folytatásban indiai és szingapúri versenyzőt is sikerült megvernie. Összesítésben a 24. helyen végzett.

U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG, TARVISIO (OLASZORSZÁG) Nők 1. Zsanszaja Abdumalik (Kazahsztán), 2. Száraszadat Hademalsarie (Irán), 3. Bibiszára Aszubajeva (Oroszország), ...20. Terbe Julianna, ...34. Terbe Zsuzsanna Férfiak 1. Jorden Van Foreest (Hollandia), 2. Grigorij Oparin (Oroszország), 3. Rasmus Svane (Németország), ...24. Kántor Gergely

További korosztályos hírek SAKKBAN a sportági aloldalunkon.