UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2018-01-08 16:07

Valami már mocorog

Az ukrajnai Cserkasziban vett részt Európa-bajnoki selejtezőn a magyar fiú ifjúsági röplabda-válogatott, de nem járt sikerrel. A csapat Törökország és Ukrajna mögött, Grúziát megelőzve a csoport harmadik helyét szerezte meg, de az nem ért Eb-kvótát.

Bauernfeind Bence – utanpotlassport.hu Nem sikerült kiharcolni a fiú U18-as Eb-részvételt a kontinensbajnokság selejtezőjén, Cserkasziban. Bodonyi Ákos tanítványai egy győzelemmel és két vereséggel zárták a tornát. Törökország és Ukrajna legyőzése is bravúr kategória lett volna (egyik sem sikerült), de a zárónapon Grúzia ellen magabiztos 3:0-s sikert könyvelhetett el a csapat. Az első mérkőzésen a klasszis törökök ellen csak a mérkőzés elején tudtuk tartani a lépést, az ukránok ellen pedig kevésbé jó napot fogott ki a válogatott.  Az U18-as magyar csapat az egész selejtezőtornán nagyon motiváltan játszott, de apró hibák miatt a továbbjutás ezen a hétvégén nem sikerült, ennek ellenére emelt fővel térhettek haza a játékosok.

Forrás: hunvolley.hu
Forrás: hunvolley.hu
Bodonyi Ákos, az U18-as magyar válogatott szövetségi edzője így értékelt a szövetség honlapjának: „Két nemzetközi megmérettetésen vagyunk túl, a MEVZA-tornán, illetve az Eb- selejtezőn. Tanulság, hogy a nemzetközi mérkőzések számát növelnünk kell annak érdekében, hogy a végjátékokat a fiúk megfelelő biztonsággal és vagánysággal tudják megoldani. Több megnyerhető mérkőzést a megfelelő szintű koncentráció hiányában nem tudtunk megnyerni, a MEVZA-tornán nem volt messze a harmadik hely, az Eb-selejtezőn pedig Törökország ellen volt közel a bravúr. Az ukránok ellen nem tudtunk magas szinten játszani, így elúszott a továbbjutási reményünk. Az utolsó napon a grúz válogatott ellen magabiztosan nyertünk, így kicsit könnyebb volt az út hazafelé.” Mondhatjuk úgy is: valami már mocorog ebben a csapatban, nincs elérhetetlen messzeségben az élmezőnytől. Ezt fejezi ki Bodonyi mester zárszava is: „Bízom benne, hogy ez a csapat képviselheti még hazánkat nagy nemzetközi erőpróbán.” Egyéb korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

U18-AS FIÚ EB-SELEJTEZŐ B CSOPORT, CSERKASZI (UKRAJNA) A magyar válogatott kerete Boa Szabolcs, Csendes Csaba, Csordás Barnabás, Flachner Kornél, Iván Bence, Iván Gergő, Laczi Dominik, Matyiák Árpád, Oláh J. Dominik, Sárközi Kálmán, Soyvural Kevin, Tomanóczy Bálint. Szövetségi edző: Bodonyi Ákos A csoport végeredménye 1. Törökország 9 pont (9:0), 2. Ukrajna 6 (6:3), 3. Magyarország 3 (3:6), 4. Grúzia 0 (0:9) A csoportgyőztesek A csoport: Görögország, B: Törökország, C: Olaszország, D: Fehéroroszország, E: Bulgária, F: Oroszország, G: Belgium