UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-01-12 20:03

Egy gól döntött

Kikapott, így még nem biztosította a bennmaradást a leány U18-as jégkorong-válogatott a divízió I/A csoportos világbajnokságon. A magyar csapat 1–0-ra maradt alul az osztrákokkal szemben, így a vasárnapi, norvégok elleni mérkőzésnek komoly tétje lesz.

B. V. – utanpotlassport.huCsütörtökön megszerezte első győzelmét, így kanyarodott rá az osztrákok elleni találkozóra a leány U18-as jégkorong-válogatott az asiagói divízió I/A csoportos világbajnokságon. A felek pontosazonossággal álltak a mérkőzés előtt, ráadásul a vb előtti utolsó felkészülési meccsen döntetlenre végeztek a felek – majd hosszabbításban nyertek az osztrákok –, így roppant kiélezett összecsapásra volt kilátás.

Egy gól döntött az osztrákok javára az asiagoi vb-n Fotó: David Spiller Wassagruba
Egy gól döntött az osztrákok javára az asiagoi vb-n Fotó: David Spiller Wassagruba
A találkozó ennek megfelelően indult, kevés helyzethez jutottak a felek. A lövések száma is erről árulkodott, a mieink nyolcszor, az osztrákok kilencszer, azaz eggyel többször próbálkoztak. Azonban az az egy éppen a különbséget jelentette: tizenegy másodperccel a szünet előtt Schafzahl révén megszerezték a vezetést az osztrákok. A második harmadot, ahogyan várható volt, nagyon megnyomták a mieink, sokkal több helyzetet dolgoztak, és két emberelőnyesély adódott, amellyel azonban nem sikerült élni. Az utolsó húsz percben is gólcsend uralkodott, így a hajrára 1–0-s osztrák előnnyel érkeztek a csapatok. Ekkor Kis András vezetőedző időt kért, majd lehozta a kapust, Tóth Zsófiát. Azonban ezek után sem esett magyar gól, így a végén az ellenfél örülhetett miután biztosította a bennmaradást. A mieink utolsó mérkőzésén a divízió I/A csoportban maradás lesz a tét, amihez az kell, hogy a csapat ne kapjon ki rendes játékidőben Norvégia ellen. Az összecsapást vasárnap fél 2-től rendezik.

LEÁNY U18-AS DIVÍZIÓ I/A CSOPORTOS VILÁGBAJNOKSÁG, ASIAGO (OLASZORSZÁG) Magyarország–Ausztria 0–1 (0–1, 0–0, 0–0) Gólszerző: Schafzahl 20. 1. forduló MAGYARORSZÁG–Szlovákia 2–6 Ausztria–Norvégia 3–1 Olaszország–Japán 0–2 2. forduló Szlovákia–Ausztria 5–2 MAGYARORSZÁG–Japán 1–6 Olaszország–Norvégia 1–0 3. forduló Japán–Ausztria 5–0 Szlovákia–Norvégia 2–0 MAGYARORSZÁG–Olaszország 3–2 4. forduló péntek, 13.30: Norvégia–Japán 0–5 péntek, 17: MAGYAROSZÁG–Ausztria 0 – 1 péntek, 20.30: Szlovákia–Olaszország 5. forduló vasárnap, 13.30: MAGYARORSZÁG–Norvégia vasárnap, 17: Japán–Szlovákia vasárnap, 20.30: Olaszország–Ausztria A világbajnokság állása: 1. Japán 12 pont, 2. Szlovákia 9, 3. Ausztria 6, 4. Olaszország 3 (3–5), 5. Magyarország 3 (6–15), 6. Norvégia 0

Amit eddig a világbajnokságról írtunk: Álmok a magasban (előzetes) 1. forduló: Magyarország–Szlovákia 2. forduló: Magyarország−Japán 3. forduló: Magyarország−Olaszország További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.