UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Karate

2018-01-17 21:10

Kilenc érem Szamoborból

Biztatóan kezdték a 2018-as esztendőt a korosztályos magyar karatékák: kilenc érmet szereztek az idei első jelentősebb nemzetközi viadalon, Szamoborban. A Zágrábhoz közeli kisvárosban rendezett versenyen a fiataljaink közül ketten állhattak fel a dobogó tetejére, s a leltárt négy ezüst és három bronz tette teljessé.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu Kilenc érem került magyar tulajdonba a Grand Prix Croatia elnevezésű, évnyitó karatés rendezvényen, Szamoborban. s a horvátországi szereplést önmagában minősíti, hogy küzdelemben több mint ezerkétszázan, a formagyakorlatban pedig mintegy félezren indultak, tehát nem voltak konkurencia híján a magyar szereplők.

Sterck Laura nyert az U21-ben, a felnőtteknél pedig másodikként zárt formagyakorlatával a horvát GP-n Forrás: flickr.com
Sterck Laura nyert az U21-ben, a felnőtteknél pedig másodikként zárt formagyakorlatával a horvát GP-n Forrás: flickr.com
Közülük is kiemelendő az idehaza 2017 női legjobbjának megválasztott Sterck Laura, aki a GP-n a felnőttek mezőnyében is döntőzött – ott végül a második helyet szerezte meg –, az U21-esek között pedig mindenkit maga mögé utasított katában, vagyis formagyakorlatban. Első lett az a Tamás Ferdinánd is, aki küzdelemben az őszi korosztályos világbajnokságon bronzérmes volt, most pedig megnyerte a 21 éven aluliak 67 kg-os súlycsoportjának küzdelmeit. Az U21-ben végzett másodikként a 68 kilós Czagány Dóra is, míg a junioroknál 76 kilogrammban érdemelt ki ezüstérmet Kapdebo Botond. Utóbbi korosztályban, a fiúk 68 kg-os kategóriájában Nguyen An kumitéban, vagyis küzdelemben lett harmadik, s nem maradtunk híján az egyéni sikereknek a még fiatalabbaknál sem. Jelesül a kadétek versenyén három, egyformán dobogót érő teljesítményre figyelhettünk fel: Ilankovic Aleksandra (54 kg) másodikként, Bilisics Milán (+70 kg) és Bihary Boglárka (47 kg) pedig harmadikként zárt küzdelmi kategóriájában. A csapatküzdelmekben is volt minek örülni: katában a juniorkorú fiúk között a Vasas klubalakulata ezüstérmet érő gyakorlattal jeleskedett. Egyéb korosztályos hírek KARATÉBAN a sportági aloldalunkon.