UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2018-01-22 16:43

Vivien nagy ugrása

Sándorházi Vivien második lett a tollaslabda ifjúsági olimpiai kvalifikációs versenyén a lengyelországi Przemyslben. A 16 éves magyar japán ellenfelet is legyőzött! Csorba József, a szövetség elnöke szerint ez elég kell, hogy legyen a buenos airesi ifjúsági olimpiai kvótához.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu A lengyel nemzetközi, ifjúsági tollaslabda-bajnokság része a korosztályos olimpiai kvalifikációs rendszernek. A tornán idén 29 ország vett részt, közöttük Japán, India, Tajpej, Egyesült Államok és El Salvador is. A versenyen, Przemyslben, tíz magyar versenyző küzdött a pontokért és helyezésekért. A mieink közül a 16 esztendős Sándorházi Vivien volt a legeredményesebb. Hollandot, japánt, ukránt, majd törököt legyőzve jutott a fináléba, ahol az első számú japánnal, Masiro Josikavával már nem bírt: 21:11, 21:19-es vereséget szenvedett.

Nagy esély van rá, hogy Sándorházi Vivien már készülhet az ifjúsági olimpiára
Nagy esély van rá, hogy Sándorházi Vivien már készülhet az ifjúsági olimpiára
Csorba József, a szövetség elnöke így értékelte a teljesítményét: „Vivien nagyon jól ment végig, keményen küzdött. Nehéz ellenfelek jutottak neki,de könnyedén vette mindegyik akadályt, egészen a döntőig. Egy japánt megvert, a másikkal azonban már nem bírt, ez azonban teljesen vállalható vereség volt. A második hellyel annyi pontot szerzett, amennyi a megítélésünk szerint elég kell, hogy legyen az ifjúsági olimpiai kvótához.” A tornán több magyar reménység is indult. Kettőjük szerepléséről véleményt mondott az elnök: „Tudni kell, hogy nagyon nehéz verseny volt, ennek áldozatául esett Madarász Réka is, aki kikapott az orosz Anasztaszija Sapovalovától 21:9, 21:17-re. Találkoztak már egymással, de akkor szorosabb volt a küzdelem. Az első játékban Réka valamelyest elaludt, a másodikban pedig hiába szeretett volna felkapaszkodni, már mindegy volt. Ami a fiúkat illeti, Pápai Balázs jutott a legjobb tizenhat közé, viszont ott simán alulmaradt a svéd Colin Hammarberggel szemben.” Egyéb korosztályos hírek TOLLASLABDÁBAN a sportági aloldalunkon