UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2018-01-31 12:07

Az első felmérő

Az ifjúsági cselgáncsozók túl vannak az első válogatón. Akadt kiemelkedő teljesítmény, azonban még nem sok mindent lehet leszűrni, hol tartanak a fiatalok a nemzetközi mezőnyhöz képest. A hamarosan rajtoló miskolci Európa-kupa után mindenki okosabb lesz.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu Elkezdődött a „bemelegítés” a két hét múlva Miskolcon rendezendő ifjúsági Európa-kupa küzdelmeire, hiszen lezajlott az első korosztályos válogató, amelynek a győri olimpiai sportpark cselgáncscsarnoka adott otthont. 240 fiatal mérte fel az erejét a hazai mezőnyben, és küzdött a nemzetközi versenyeken való indulás jogáért.

Nerpel Gergyely (kékben) simán nyerte az első magyar válogatót 73 kilogrammban
Nerpel Gergyely (kékben) simán nyerte az első magyar válogatót 73 kilogrammban
„Nemcsak a létszám volt pozitív, hanem a teljesítmény is, hiszen rendkívül jó képességű dzsúdósok szoros csatáinak lehettünk szemtanúi. Abszolút biztató volt az, amit láttam” – összegzett Bíró Norbert, az ifjúsági fiú cselgáncsozók vezetőedzője. De felidézett néhány emlékezetes teljesítményt is: „Akadt egy-két meglepetés. Például a fiú hetvenhárom kilogrammban Nerpel Gergely, az RHDSE versenyzője könnyedén hasított végig a mezőnyön, de ugyanez történt a leány ötvenkét kilóban is, ahol Ábrahám Titanilla, a BHSE dzsúdósa magasodott ki a mezőnyből. A bajnokság legnagyobb meglepetését Ménesi Beatrix győzelme jelentette, aki legyőzte a háromszoros országos bajnok, kétszeres Ek-érmes Faragó Petrát.” A mester elárulta: nem lehet megmondani, milyen formában van jelenleg az ifjúsági korosztály, mivel épphogy túljutott az alapozási időszakon, ezután pedig kell néhány hét a formába hozásra, amíg a versenyzők tökéletesen visszaállnak a küzdelembe. A február közepén Miskolcon rendezendő Európa-kupa tapasztalatai már beszédesebbek lesznek. További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.