UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Karate

2018-02-03 13:39

Éremközeli nyitány

Az egyéni formagyakorlatokkal és a kadétok küzdelmeivel indult Szocsiban a karatésok korosztályos Európa-bajnoksága, amelynek első napja magyar szempontból egy dobogóközeli helyet és további, megbecsülendő részsikereket hozott.

J. K. – utanpotlassport.hu Forgács Tamás ötödik lett az oroszországi Szocsiban, a kadét-, a juniorkorú és az U21-es karatésok Európa-bajnokságának nyitónapján, de mások is kitettek magukért a 31 fős magyar csapat elsőként fellépő tagjai közül. A szövetség honlapjának összegzéséből derül ki, hogy a mieink közül legjobban szereplő versenyző az U21-es férfiak kimondottan erős mezőnyében egészen a bronzmérkőzésig jutott, míg testvére, Forgács Richárd a juniorok, Kiss Zsófia pedig a kadétek között egyformán hetedik lett. Kumitében, azaz küzdelemben a 63 kg-os Dvorák Ádám szintén hetedikként végzett.

 Kiss Zsófia, Miklós Nikolett, Forgács Richárd, Forgács Tamás és Egri Tamás Szocsiban Forrás: karate.hu
Kiss Zsófia, Miklós Nikolett, Forgács Richárd, Forgács Tamás és Egri Tamás Szocsiban Forrás: karate.hu
Forgács Tamás, aki a szakmai minősítés szerint egyre inkább beleérik az U21-es világelitbe, francia és horvát riválisán túljutott, a nyolc között azonban megálljt parancsolt neki a későbbi Eb-győztes, az olasz Panagia. A Vasas versenyzője a vigaszágon bravúros alakítással nyert az elmúlt két felnőtt Európa-bajnokságon bronzérmes azeri Hejdarovval szemben, így a harmadik helyért mérkőzhetett. Végül a bronzérem nem lett meg, de a vb-ezüstérmes török Göktassal szemben is csak 4-1-re maradt alul Tamás, akinek az ötödik helye és a teljesítménye azért is biztató, mert az U21-es mezőny fiatalabbjai közé tartozik. A kadét lányok +54 kg-os súlycsoportjában Benkő Zsófia három győzelemmel a legjobb nyolc között búcsúzott. Míg az első napon az egyéni formagyakorlatok mellett a kadétek küzdelmeit rendezték meg, a szombati versenynapon a fiúcsapatok katában, azaz a formagyakorlatokban vetélkednek, a juniorok pedig küzdelemben mérik össze a tudásukat az oroszországi Eb-n. Egyéb korosztályos hírek KARATÉBAN a sportági aloldalunkon.