UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2018-02-04 18:22

Davos után Pjongcsang

Véget értek a lányok versenyei a junior alpesisí-világbajnokságon. A svájci Davosban rendezett vb-n az olimpiai kvótás Maróty Mariann és Hozmann Szonja mellett, Júnia Brigitta, Dorultán Katalin, valamint Csima Laura képviselte a magyar színeket – a papírformának megfelelően mérsékelt sikerrel.

Bodó Zsombor – utanpotlassport.hu  Két héttel a pjongcsangi téli olimpia alpesi versenyei előtt főpróbát tarthatott a magyar csapat, amely a játékokról sérülés miatt lemaradó Miklós Edit világranglista-helyezésének köszönhetően két női kvótával büszkélkedhet, s mindkettőnek a jogán utánpótláskorú sportoló utazik Dél-Koreába.

Maróty Mariann célba ért a junio-világbajnokságon
Maróty Mariann célba ért a junio-világbajnokságon
A korosztályos vb óriásműlesikló-mezőnyében Júnia Brigitta az 58., Maróty Mariann pedig a 62. helyen végzett, míg Hozmann Szonja és Dorultán Katalin nem szerzett helyezést. Műlesiklásban Brigitta helyett Csima Laura indult, de ebben a számban a négy magyarból egyik sem ért el értékelhető pozíciót. „A lányok túl vannak a versenyeken, s bár közülük csupán kettejük produkciója volt számszerűsíthető, nem vagyok csalódott. Mariann betegeskedett a héten, de végig tudta csinálni mind a két napot, ezért le a kalappal előtte. Magam nem bánkódom, a lányokon azonban látszott, hogy többet vártak a vébétől” – adott gyorsértékelést Stark Márton szövetségi kapitány, és hozzátette: ha Maróty, illetve Hozmann Pjongcsanban a középmezőnyben végezne, azzal  természetesen elégedett lenne. „A következő állomás már az olimpia, amelyre – néhány nap pihenő után – kondiedzésekkel készülünk majd. Fontos, hogy versenyzőink megfelelő állapotban legyenek a startra, de talán ennél is lényegesebb maga a tapasztalatszerzés, hiszen Mariann tizenkilenc, Szonja pedig még csak tizenhat éves.” A jövő hét a fiúké lesz Davosban: Maróty Mátyás, Nagy Bence, Safranka Béla és Tausz Attila kedden óriás-műlesiklásban, szerdán pedig műlesiklásban lesz érdekelt. Számukra ez az év fő versenye, hiszen az olimpián két felnőtt síző (Kékesi Máron és Samsal Dalibor) szerepel magyar színekben. További korosztályos hírek a SÍSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.