UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Karate

2018-02-04 16:05

Magyar bronz Szocsiban

A karatésok Szocsiban zajló kadét, junior és U21-es Európa-bajnokságán nagyszerű szombatot zártunk: Nguyen Hoang An révén megszületett az első magyar érem, jelesül bronz. A Sporting Budo versenyzője a juniorok 68 kg-os súlycsoportjában állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

J. K. – utanpotlassport.hu Megvan a magyar csapat első érme a karatésok oroszországi korosztályos kontinensviadalán. A remek hírrel dr. Mészáros János, a japán eredetű küzdősport hazai szövetségének elnöke szolgált honlapunknak, megemlítve, hogy a vietnami szülőktől származó, de már Magyarországon született fiatal harcművész ciprusi, görög és lengyel ellenfeleken keresztül jutott el a döntő kapujáig, ahol azonban kikapott a későbbi győztes franciától.

 Nguyen Hoang An az Eb-dobogón Forrás: karate.hu
Nguyen Hoang An az Eb-dobogón Forrás: karate.hu
Az Eb második napján a juniorok küzdelmeit és a csapat-formagyakorlatokat rendezték meg Szocsiban, ahol egyéni kumitében a 68 kg-os Nguyen Hoang An harcos és okos versenyzéssel menetelt az elődöntőig. Ott megálljt parancsolt neki a folytatásban Európa-bajnokká avanzsált francia vetélytársa, de a vigaszágon a magyar karatés mindenkinek vigasszal szolgált: ismét nyerni tudott, méghozzá német vetélytárs ellen, ezzel a negyedik világversenyén összejött neki a dobogós helyezés. A szövetség értékelése szerint Nguyen Hoang An a nagyszerű eredménnyel sokat lépett előre a korosztályos világranglistán is, ahol az előkelő helyezés az egyik lehetőség az – októberben Buenos Airesben sorra kerülő – ifjúsági olimpiai szereplésre. Ami a szintén szombaton szerepelt, többi magyart illeti, Nichols Dávid (61 kg) két, Csöppü Bence (55 kg) pedig egy győzelemmel a legjobb nyolc között esett ki, míg Gyovai Roland (+76 kg) két nyertes küzdelmet követően a 9. lett. A fiú kata-, vagyis formagyakorlat-bemutató csapatunk Szlovákia együttesének legyőzése után alulmaradt a törökökkel szemben, akik aztán nem jutottak döntőbe, így a Mérő Bálint, Forgács Richárd és Csicsay Gergely alkotta csapatunk a nyolc között búcsúzott. A 18-20 évesek küzdelmeivel zárul Szocsiban a korosztályos Európa-bajnokság. Egyéb korosztályos hírek KARATÉBAN a sportági aloldalunkon.