UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2018-02-06 19:47

Új feladat, régi célok

Egynapos, speciális edzőtáborban vettek részt az ifjúsági válogatott kajakosok és kenusok a Dunavarsányi Olimpiai Központban, a nemrég kinevezett szövetségi kapitány, Makrai Csaba vezetésével. Az ifjúsági olimpián a síkvízi versennyel együtt a végeredményt befolyásoló szlalom technikáit gyakorolták a barcelonai kvalifikációs versenyre készülve.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huA Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára Dunavarsányon és Barcelonán keresztül vezet a kajakosok és kenusok útja. Na meg a szlalom szakág rejtelmeinek elsajátításán, hiszen Argentínában a síkvízi versengés és a magyar fiataloktól viszonylag idegen szlalom együttes eredménye határozza meg a helyezéseket.

Folyik a munka  kajak-kenusok dunavarsányi edzőtáborában
Folyik a munka kajak-kenusok dunavarsányi edzőtáborában
Éppen ezért az ifjúsági válogatott, a nemrég kinevezett utánpótlás szövetségi kapitány, Makrai Csaba vezetésével a dunavarsányi edzőtáborba vonult, ahol kifejezetten a szlalomban szükséges képességekre és technikára „gyúrtak”. Makrai a helyszínen nyilatkozott honlapunknak a hasznos napról: „Persze nekünk a síkvízi versenyzés fekszik sokkal jobban, hagyományosan abban sikeres a sportág. A szlalom új kihívás mind nekünk, edzőknek, mind a versenyzőknek, de bízom benne, hogy a barcelonai kvalifikációs viadalig már készen állunk a feladakra.” Elmondta: természetesen nem egyszerű a sík vízről az egészen másfajta terepre csöppeni, de lát biztató elemeket: „Könnyűnek semmiképpen nem könnyű, a gyerekeknek meg kell tanulniuk az úgynevezett eszkimó fordulót és az egy helyben megfordulást, ugyanis ezek a szlalom alapjai. Bízom a magyar fiatalok tehetségében, és úgy látom, ügyesen megoldják a nekik egészen új feladatokat is. Februárban még lesz egy válogatóverseny, ott dől el, kikre számítunk Barcelonában, illetve az azt megelőző olaszországi edzőtáborban.” A kapitány egyelőre még szokja az új szerepkörét, abban biztos, hogy követni szeretné azt az irányvonalat, amely az elmúlt években Dónusz Éva vezetésével oly sok sikert hozott: „Egészen új dologba csöppentem, most rengeteg a feladat, de eddig tetszik a munka. Hasonlóan sikeresek szeretnénk lenni, mint az utóbbi időben, most a legfontosabb, hogy sikerrel vegyük az ifjúsági olimpia újszerű akadályait.” Egyéb korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.