UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2018-02-11 09:28

Folytatás az első helyért

Legyőzte a norvég korosztályos együttest az U17-es magyar labdarúgó-válogatott a spanyolországi La Mangában zajló, felkészülési utánpótlástornán. Szélesi Zoltán tanítványai 3–2-re nyertek, nem is akárhogyan.

B. D. – utanpotlassport.hu Az U17-es labdarúgó-válogatott a La Manga-kupán vívott, második találkozóját megnyerte. A svédek elleni 1–1 után Szélesi Zoltán vezetőedző több helyen változtatott a kezdő tizenegyen, és ezúttal 4-4-2-es hadrendben küldte pályára a válogatottat a norvég korosztályos csapat ellen.

A La Manga-kupán szereplő U17-es labdarúgó-válogatott
A La Manga-kupán szereplő U17-es labdarúgó-válogatott
Az első játékrészben nem született gól, tapogatózó játék folyt, főleg annak köszönhetően, hogy az északiak meglepő taktikával, háromvédős rendszerben játszottak. A második félidő elején egy percen belül mindkét oldalon megrezdült a háló, Papp László góljára azonnal érkezett a norvég válasz. A játék irányítása ezután a magyarok kezébe került, távoli lövésből mégis az ellenfél szerzett vezetést. Kiss Ágoston ugyan bravúrral beleért a labdába, de kiütni nem tudta, így 1–2-re módosult az állás. A találkozó záró percei nem várt meglepetéseket tartogattak. Tóth-Gábor Kristóf 27 méterről elvégzett szabadrúgása a rövid kapufáról pattant be, még a rendes játékidő lejárta előtt, 2–2. A hosszabbításban szöglethez jutott a magyar csapat. Papp Marcell cserét kért volna, mert begörcsölt a lába, de a játékvezető nem engedélyezte. Papp pedig – ha már pályán maradt – feltette az i-re a pontot: közelről bekotorta a győztes gólt, 3–2. Szélesi Zoltán az mlsz.hu-nak adott értékelésében kiemelte, hogy noha az ellenfél a háromvédős felállással meglepte csapatát, sikerült rendezni a sorokat. A szünetben Belvon Attilával közösen úgy döntött, hogy mi is átállunk a háromvédős rendszerre, és annak megfelelően nem posztokra, hanem az új szisztéma igényeinek megfelelően cseréltek. Kiemelte: „Le a kalappal a srácok előtt. Nemcsak azért, mert jó mentalitással, igazi csapatként küzdöttek, hanem azért is, mert remekül alkalmazkodtak a meccsen belüli váltásokhoz is. Nekünk nem az eredmény, hanem a mutatott játék és a fejlődés a legfontosabb. Ennek ellenére persze jó lenne megnyerni a tornát, és fontos lenne a csapatnak is, hogy a kemény munka sikerekkel párosuljon.” A válogatott hétfőn 15 órakor szlovákok ellen, a tornagyőzelemért játszik, de ahhoz a svéd–norvég meccs kedvező eredményére is szükség van.

U17-es, felkészülési La Manga-torna, Spanyolország Magyarország–Norvégia 3–2 (0–0) A magyar gólszerzők: Papp László, Tóth-Gábor Kristóf, Papp Marcell A torna eddigi eredményei Magyarország–Svédország 2–2 Norvégia–Szlovákia 1–3 Magyarország–Norvégia 3–2 Svédország–Szlovákia 3–1 A torna állása 1. Svédország 4 pont (5–3), 2. Magyarország 4 (5–4), 3. Szlovákia 3 (4–4), 4. Norvégia 0 (3–6)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.