UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2018-02-12 20:35

Menetelés, hármasban

A pécsi Multi Alarm SE csarnokában megrendezett junior magyar nemzetközi tollaslabda-bajnokság idén kvalifikációs versenyként szolgált a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára. 30 ország, 150 versenyzője mérte össze tudását. A 22 magyar indulóból háromnak van esélye eljutni Argentínába, és ők nagyon szépen teljesítettek: Sándorházi Vivien győzött, Madarász Réka második lett, míg Pápai Balázs a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu Nyolcadik alkalommal rendezték meg Pécsett a Multi Alarm SE csarnokában a junior magyar nemzetközi tollaslabda-bajnokságot, amely idén kvalifikációs versenyként is szolgált az októberi ifjúsági olimpiára. A létszám nem döntött rekordot az utóbbi évekhez képest, hiszen 150 versenyző mérte össze tudását az egyéni, illetve páros számokban, azonban a résztvevő országok száma igen, mivel 30 zászló alatt küzdöttek meg a fiatalok, erre pedig eddig nem volt még példa. Huszonkét magyar vett részt a viadalon, azonban az olimpiai részvételre mindössze három hazai fiatal esélyes: a 18 éves Pápai Balázs, a 17 esztendős Madarász Réka és a 16 éves Sándorházi Vivien.

Pápai Balázsnak minden esélye megvan rá, hogy ott legyen a buenos airesi ifjúsági olimpián
Pápai Balázsnak minden esélye megvan rá, hogy ott legyen a buenos airesi ifjúsági olimpián
Balázs negyedik kiemeltként kezdte meg küzdelmeket, és bizonyította, nem hiába rangsorolják előre a ranglistán. Első mérkőzésen a francia Vincent Zieglert múlta felül, majd a svájci Yann Orteunál is jobbnak bizonyult a második körben. A harmadik párharcából szoros csatában, de továbbjutott a cseh Jan Janostík ellen a negyeddöntőbe, ahol a francia Martin Ouazzen ellen sikerült nyernie. A legjobb négy között első helyen kiemelt, szintén francia Christoph Popovval találkozott, aki két szettben megállította, így a harmadik helyen zárta a tornát. Ez 1400 pontot ér a világranglistán. Csorba József, a szövetség elnöke így vélekedik a magyar fiú olimpiai esélyeiről: „Balázs ismét bizonyított, hogy helye van a legjobbak között. Nagyon jól küzdött és több három szettes csatában harcolta ki a győzelmet. Az olimpiai részvételhez körülbelül kilencezer pontra lesz szüksége, így ha még néhány kisebb versenyen eljut legalább az elődöntőig, akkor biztosan utazhat Buenos Airesbe.” A lányoknál mondhatni, érvényesült a papírforma, mivel a két magyar lány első és második kiemeltként vágott a pécsi bajnokságnak. Vivien előbb van a ranglistán, s ő szlovákot, ciprusit, spanyolt és indiait legyőzve jutott a döntőbe. Réka franciát, osztrákot, csehet és svájcit felülmúlva tett pecsétet a papírra, és érkezett a fináléba. A két lány régóta ismeri egymást. Legutóbb, a felnőtt magyar bajnokságon Madarász került ki győztesen, azonban most két szettben Sándorházi bizonyult jobbnak, így továbbra is nyitott a kérdés. Egyéb korosztályos hírek TOLLASLABDÁBAN a sportági aloldalunkon