UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2018-02-13 09:03

„Szeretem ezt a társaságot”

A Bajnokok Ligája-győztes Szolnok, valamint az elmúlt nyáron igazi sztárcsapattá formálódott Ferencváros is szerette volna igazolni, a 19 éves Vadovics Viktor azonban továbbra is Miskolcon képzeli el pályafutását, amely a fővárosban, Óbudán indult. Már a felnőttválogatottban is szerepel, a héten akár négy mérkőzésen is medencébe ugorhat a Märcz-csapatban.

G. G. – utanpotlassport.hu „Két fiútestvérem van, egy bátyám és egy öcsém, így adott volt, hogy amint akadt egy percnyi szabadidőnk, már mentünk is játszani, a legtöbbször valamilyen labdajátékot. Sokat fociztunk és kosaraztunk, de az igazság az, hogy ezekben rendszeresen lealáztak engem” – idézi fel az emlékeket Viktor, a 2014-ben ifjúsági világbajnok pólós, aki Óbudán nevelkedett, így a vízzel a Komjádi Uszodában ismerkedett meg.

Vadovics Viktor Forrás: szentkiralyitehetsegek.hu
Vadovics Viktor Forrás: szentkiralyitehetsegek.hu
„Egészen kis korunkban elkezdtünk úszni, persze csak azért, hogy ne fulladjunk meg a vízben. Aztán, ahogy teltek az évek, egyre inkább unalmas lett az úszás, nem volt benne semmi játék. Mivel édesapánk néhány évig vízilabdázott, édesanyám ötletére a testvéreimmel együtt mi is kipróbáltuk, így lettem hétévesen a KSI játékosa” – eleveníti fel a pólós pályafutás kezdeteit, s azt is, hogy nem sokkal később másik fővárosi egyesületbe, az UVSE elődjébe, az UTÉ-ba igazolt. „A KSI-ben nagyon ritkán került elő a labda, folyamatosan csak úsztunk, elsősorban ez volt a váltás oka. Persze tudom, természetes, hogy egészen fiatalon kell megalapozni az állóképességet, de nekem akkor is hiányzott a játék. Persze az UVSE-ben is rengeteget kellett úszni, de ott azért már szerencsére többször volt labdás edzés.” Hozzáteszi, remek társaságba került, kiváló edzők keze alatt dolgozhatott, ráadásul a korosztályos bajnokságokban rendre sikeresen szerepelt csapataival. „Nagyon szerettem ott játszani, és tudtam, ha megcsinálom azt, amit az edzőim mondanak, akkor fejlődni fogok.” Igazán akkor kezdett el komolyabban megfogalmazódni benne, hogy a vízilabda tölti majd ki a mindennapjait, amikor Horkai György meghívta az utánpótlás-válogatottba, amellyel aztán az eddigi legnagyobb sikerét érte el: 2014-ben Isztambulban ifjúsági világbajnok lett, és a döntőben a spanyolokat legyőző csapat egyik vezéregyénisége volt. Vadovics azóta már a Miskolc csapatát erősíti – miközben a bátyja Nagykanizsán az OB I/B-ben játszik, öccse pedig a Vasasban nevelkedik –, s a borsodi klubbal tavaly az ötödik helyen végzett a bajnokságban, így az együttes, történetében először kiharcolta az európai kupaszereplést. A Miskolc az Eurokupában a Ferencvárossal szemben négygólos hátrányban várja az elődöntő február végi visszavágóját. A fiatal játékost a legerősebb hazai klubok is megkörnyékezték, hívta a Szolnok és a mostani rivális FTC is, ő azonban úgy döntött, marad. „Szeretem ezt a társaságot, sokat tudok játszani, és úgy gondolom, tizenkilenc évesen még nem maradtam le semmiről” – mondja a fiatal pólós, aki tanulmányaira is próbál figyelni, diplomát szerezne valamelyik informatikai szakon. Tinédzserként már a felnőttválogatottban is bemutatkozott, játszhatott a spanyolok elleni világligameccsen, Märcz Tamás alakulatában. Ráadásul meghívót kapott az úgynevezett Volvo-hétre is, amelyen a grúz, a román, a spanyol és francia gárdával is megmérkőzik az együttes. További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.