UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2018-02-16 19:57

A java még hátravan

Nem szeppent meg a korosztályos-Eb légkörétől a 14 éves tollaslabdázó, Tóth Kristóf. Miután párosban az első fordulóban búcsúzott a szintén 14 esztendős Könczöl Ádámmal az oldalán, egyesben óriási hátrányból fordított, és a legjobb nyolc közé jutásért játszhat.

Bognár Domokos - utanpotlassport.hu Felemásan kezdődött a magyaroknak Kazanyban az U15-ös tollaslabda Európa-bajnokság. A fiú egyes első körében bemutatkozó Könczöl Ádám könnyedén győzte le portugál ellenfelét, de a második körben elvérzett a finn Niilo Nyqvist ellen.

2018-ban Kazany ad otthont a felnőtt és az U15-ös versenynek is Forrás:badmintoneurope.com
2018-ban Kazany ad otthont a felnőtt és az U15-ös versenynek is Forrás:badmintoneurope.com
Ugyanott Tóth Kristóf a második körben csatlakozott a mezőnyhöz, és rögtön nagyot játszott, két szettben verte meg angol ellenfelét. Az elsőt 15:7-es hátrányból, sorozatban nyolc pontot szerezve hozta vissza, majd nyerte meg 22:20-ra. A második szettben nem volt ötnél nagyobb a két játékos közti pontkülönbség, az is csak a legvégén, Tóth 21:16-ra győzött, ezzel továbbjutott a harmadik körbe, ahol szombaton a bolgár ellenfelével már a nyolcba jutásért játszik. Párosban nem jött össze a bravúr, a törökök elleni első játszmát ugyan megnyerték a magyar ifjak, de a folytatásban végig vezetve nyert az ellenfél. A leányok versenyében előzetesen sem lehettek vérmesek a magyar remények, ez be is igazolódott. A két tizenhárom éves lány, Radó Gyöngyvér és Orosz Tekla egyesben és párosban is az első körben búcsúzott. Az első nap kiemelkedő eseményéről Csorba Józsefet, a szövetség elnökét kérdeztük: „Tóth Kristóf bravúrosan hozta vissza az első játszmát az angol ellen, nagyon ritka az ilyen a tollasban. Nem is tudom mikor láttam utoljára, hogy valaki mínusz nyolcról fordított volna. Elképesztő mentális erőről árulkodik, illetve a másik oldalon nagy összeomlásról. Büszkék vagyunk Kristófra, hogy továbbjutott, azonban a java még hátravan. Elvileg verhető ellenféllel küzd meg a negyeddöntőbe jutásért, és ott jöhet a legfontosabb mérkőzés, mert akkor már éremért játszana.” További korosztályos hírek TOLLASLABDÁBAN a sportág aloldalunkon.