UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2018-03-01 19:17

Pjongcsangiak túlórája

A téli olimpia két hőse, Jászapáti Petra (19) és Bácskai Sára Luca (18) is tagja a kilenc fős magyar csapatnak, amelyik a rövid pályás gyorskorcsolya pénteken rajtoló, lengyelországi junior-világbajnokságán szerepel. Az esélyekről Orendi Mihályt, a szövetség ügyvezető igazgatóját kérdeztük.

Jászapáti Petra
Jászapáti Petra
Krasznai Balázs – utanpotlassport.hu A junior rövid pályás gyorskorcsolyázók a lengyelországi Tomaszów Mazowieckibe utaztak, ahol pénteken rajtol (és vasárnap ér véget) a junior-világbajnokság. A megméretésen kilenc magyar versenyző vesz részt, köztük két pjongcsangi olimpikon; a 19 esztendős Jászapáti Petra, és a 18 éves Bácskai Sára Luca. Amellett, hogy mindkét versenyző negyedik lett a női 3000 méteres váltóval, Petra egyéni hatodik helyezést szerzett 1500 méteren. A remek ötkarikás szereplés után jogosan várhatunk sokat a két versenyzőtől Lengyelországban. Jogosan?...
Bácskai Sára Luca
Bácskai Sára Luca
Erről is kérdeztük Orendi Mihályt, a szövetség ügyvezető igazgatóját: „Hogy mire számíthat az ember a junior-világbajnokságon ilyen felnőtt olimpiai szereplést követően?... Eddig úgy fest, hogy mindkét leány elindul az összes számban. Ha ezek közül bármelyikben A döntőt futnak, mi már akkor boldogok leszünk. Nem szabad elfelejteni, hogy óriási terhelés alatt állnak. Alig pár napja, hogy megérkeztek Dél-Koreából; még át sem állt tökéletesen a bioritmusuk. Nekik semmit sem kell már bizonyítaniuk, hiszen megtették az elmúlt pár hétben. A többieknek viszont annál inkább.” Mivel Liu Shaoang kiöregedett a korosztályból, így szerényebbek a reményeink a nemzetközi juniormezőnyben, már ami a fiúkat illeti. Nagyon fiatal még az alakulat; Talabos Attila 16 esztendős, Tiborcz Dániel 17, csakúgy, mint Révész Gergő. A csapat rangidőse Sziklási András, aki 18 éves. Az ő esélyeiről így vélekedik Orendi: „András jelenleg a legerősebb a korosztályos fiúk között. Azonban, mint mindenkitől, tőle is ugyanazt várjuk: mutasson fejlődést a tavalyi eredményeihez képest. Mindegyik számban képviselni fogja a színeinket, és amennyiben A döntőt futna bármelyikben, az óriási siker lenne.” Az ügyvezető igazgató arról is beszélt, hogy a legnagyobb reményt a leány váltóhoz fűzi. Elmondása szerint komoly esély van arra, hogy az éremcsatában legyen szerepe. A leány váltó tagjai az olimpikonokon túl: Sziliczei-Német Rebeka, Tian Rixin és Somogyi Barbara. Egyéb korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.