UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2018-03-04 21:16

Ezüst után bronz

A rövid pályás gyorskorcsolyázók Lengyelországban rendezett junior-világbajnokságának zárónapja igencsak csendesen indult magyar részről; 1000 méteren mind az öt versenyző kiesett. A szomorú befejezésen a 19 esztendős Jászapáti Petra változtatni tudott, mivel a szuperdöntőben harmadik helyezést ért el, és azzal az ezüstérme mellé bronzot is szerzett.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu A harmadik, egyben utolsó napjához érkezett a rövid pályás gyorskorcsolyázók junior-világbajnoksága a lengyelországi Tomaszów Mazowieckiben. A csendesnek tűnő végszót sikerült felpezsdítenie a 19 esztendős Jászapáti Petrának, aki bronzérmet nyert az 1500 méter szuperdöntőjében. 1000 méteren öt magyar versenyző küzdhetett a fiúk és a leányok mezőnyében, de a negyeddöntőnél tovább egyedül Jászapáti Petra jutott, akit ott kizártak. A fiúk már a középdöntőben kiestek; a 16 esztendős Talabos Attila harmadik helye a 1:29.781-es idő mellett nem volt elegendő a továbbjutáshoz, míg Sziklási Andrást kizárták a futamából.

Jászapáti Petra ezüst- és bronzéremmel zárta a lengyelországi junior-világbajnokságot
Jászapáti Petra ezüst- és bronzéremmel zárta a lengyelországi junior-világbajnokságot
A leányok tovább meneteltek; a 18 éves Sziliczei-Német Rebeka elsőként, a szintén 18 esztendős Bácskai Sára Luca harmadikként, míg Jászapáti Petra futamgyőztesként jutott a negyeddöntőbe. Utóbbi két magyar hölgy közös futamba került, viszont nem sikerült az együttes elődöntőbe jutás. Petra megnyerte a csatát, Sára pedig hatodik lett, így búcsúzni kényszerült a számtól. Rebeka szintén nem jutott tovább, mivel négy körrel a vége előtt a tömörülésben elesett, és kicsúszott a pályáról. Jászapáti Petra az elődöntőben látszólag tökéletesen versenyzett, hiszen az ötödik helyről óriási hajrával, másfél körrel a vége előtt feljött a második, továbbjutást érő pozícióba. A bírók azonban szabálytalannak látták, és kizárták a számból, így a B döntőben sem vehetett részt. Elégtételt viszont annál inkább vehetett, és vett is; a magyar lány az összetett pontverseny negyedik helyén állt, így jégre lépett az 1500 méter szuperdöntőjében, amelyben kiváló futással a harmadik helyig jutott, így az ezren szerzett ezüstérme mellé összetettbeli bronzot is nyert. A 3000 méteres fiúváltónak nem sikerült a bravúr a B döntőben, mivel 4:19.003-mal negyedik lett. Ez viszont értékes világbajnoki nyolcadik helyezést jelent a magyar csapatnak. Amit a junior vb-ről írtunk Pjongcsangiak túlórája (előzetes) 1. nap: Biztató rajt 2. nap: Jászapáti Petra ezüstérmes

JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG, TOMASZÓW MAZOWIECKI (LENGYELORSZÁG) Középdöntő Leányok 1000 m. 3. futam: 1. Jászapáti Petra. 4. futam: 1. Sziliczei-Német Rebeka. 7. futam: 3. Bácskai Sára Luca, mindhárman továbbjutottak. Fiúk 1000 m. 2. futam: 3. Talabos Attila. 5. futam: Sziklás Andrást kizárták, mindkét versenyző kiesett. Negyeddöntő Leányok 1000 m. 2. futam: Sziliczei-Német Rebeka, kiesett. 3. futam: 1. Jászapáti Petra, továbbjutott. 6. Bácskai Sára Luca, kiesett. Elődöntő 1000 m. Jászapáti Petrát kizárták, kiesett. Döntő Szuperdöntő 1500 m: 1. Courtney Lee Sarault (Kanada), 2. Kim Dzsi-ju (Koreai Köztársaság), 3. Jászapáti Petra (Magyarország) B döntő 3000 m: 4. Magyarország (Sziklási András, Tiborcz Dániel, Talabos Attila, Révész Gergő)

Egyéb korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.