UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Súlyemelés

2018-03-06 09:41

Sikeres Eb-teszt

Félszázan próbáltak szerencsét, vagy ha úgy tetszik: vetették alá ellenőrzésnek felkészültségük pillanatnyi állapotát a hétvégi, szombathelyi súlyemelő-viadalon, amelyet a hagyományos Savaria-kupáért írtak ki, s kötöttek össze immár hetedik alkalommal a Tóth Géza-emlékversennyel. Az egyik legjobb teljesítménnyel a juniorkorú Gyürüs Barbara szolgált.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu Kettős súlyemelőünnepet tartottak a vasi megyeszékhelyen: a nagy múltú Savaria-kupának és a 7. Tóth Géza-emlékversenynek már az új, 21. századi körülményeket kínáló Haladás Sportkomplexum adott otthont. Ezúttal avatták ünnepélyes körülmények között a Rohonci úti sportközpont súlyemelőtermét, melyet magától értetődően neveztek el Tóth Gézáról, a múlt század sportági legendájáról, aki okkal válhatott példaképévé a sportolók közösségének, s különösen az ifjúságnak.

 Gyürüs Barbarának rövidesen a felnőttek Európa-bajnokságán kell megállni a helyét Forrás: polussport.blogspot.com
Gyürüs Barbarának rövidesen a felnőttek Európa-bajnokságán kell megállni a helyét Forrás: polussport.blogspot.com
Utóbbi korosztály hangsúlyosan volt jelen a versenyen, ahol a serdülő, ifjúsági és junior kategóriában összesen kéttucatnyian indultak. Közülük kettőt – két jeles tanítványt – árgus szemmel figyelt Márkus Erzsébet, a szombathelyiek olimpiai ezüstérmese, aki az egyesület súlyemelő-szakosztályának a vezetője. Tette ezt azért is, mert egyikük – a 16 éves Boros Viktória – a nyári, korosztályos Európa-bajnokságon próbálja tovább bővíteni eddigi medálgyűjteményét, a másikuk – a 19 esztendős Gyürüs Barbara – pedig a közelgő, március végi-április eleji felnőtt Eb-n állhat rajthoz, junior létére. „Viki, aki tavaly három Európa-bajnoki bronzot szerzett az U17-esek között plusz 75 kilogrammban, összetettben például 182 kilós egyéni csúccsal, most 177 kilóig jutott. Hat jó gyakorlatot mutatott be, jó erőben van, de maradt még benne, neki a júliusi korosztályos Eb lesz az idei fő versenye” – összegzett Márkus Erzsébet. A szakember a plusz 90 kg-os Gyürüs Barbaráról is elégedetten nyilatkozott: „Barbi eddigi legjobbját beállítva teljesített 190 kilót összetettben, ami a felkészülés jelen szakaszában jó eredmény. Öt jó fogás után utolsó lökésben a 110-hez sem sok hiányzott. Ő is tud még fejlődni, a mostani állapota mindenképpen biztató a nemsokára kezdődő bukaresti felnőtt Európa-bajnokság előtt” – mondta a Haladás VSE szakosztályvezetője. Egyéb korosztályos hírek SÚLYEMELÉSBEN a sportági aloldalunkon.