UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-03-12 20:30

Hosszabbításos dráma

Kulcsmérkőzésen szerzett győzelemmel taszította a keresztjáték felé a Szegedet a Vasas a fiú kosárlabdázók junior korosztályának felsőházi rájátszásában. Közben az Alba Fehérvár fellélegezhet, miután otthon verte a Honvédot, míg a Debrecen megerősítette vezető pozícióját.

Bognár Domokos ‒ utanpotlassport.hu Féltávnál jár a junior fiú kosárlabdázók felsőházi rájátszása, a hét végén három igen fontos mérkőzést rendeztek, egyiken sem borult a halványan kirajzolódó papírforma.

A Pécs ezúttal nem tudta megvédeni a hazai pályát Forrás: Rátgéber Akadémia Facebook oldala
A Pécs ezúttal nem tudta megvédeni a hazai pályát Forrás: Rátgéber Akadémia Facebook oldala
A Pécs nem tudta folytatni kiváló hazai szériáját, a Nyíregyháza elleni bravúr után képtelen volt megállítani a másik kelet-magyarországi csapatot, a listavezető Debrecent. A hajdúságiak Ráthonyi Tamás edző szerint nem a legerősebb keretükkel érkeztek, a sérülések miatt szűk rotációval játszották végig a meccset, ennek ellenére szerkezetileg magasabbak voltak a Pécsnél, ez a lepattanók arányában is megmutatkozott (24‒37). A vendégeket az irányító, Tóth Bence cipelte a vállán, 30 pontját 81 százalékos mezőnymutatóval hozta össze. A 35. percig nem bírt egymással a két együttes, aztán a Debrecen védekezést váltott, és ujjnyival ellépett, ami elég is volt a mérkőzés megnyeréséhez. A fehérvári Alba Regia Sportcsarnok pályája nem sokat pihen a mostanában: a Gáz utcai arénának száz százalékos a kihasználtsága. Vasárnap a juniorok is ott koptatták a parkettet, szinte szó szerint, hiszen a Honvéd tízpontos hátrányból küzdötte fel magát az utolsó negyedben, fordítani is tudott, de a kiélezett végjátékban képtelen volt megőrizni a vezetést, ezzel továbbra is a veszélyzóna közelében maradt. A Fehérvárban minden pályára lépő játékos dobott pontot, az utolsó percekben parketten levő ötös pedig higgadt tudott maradni, ezzel az Alba is nagy lépést tett a döntő felé.
Óriási csatát nyert meg a  Vasas Szegeden Forrás: vasasbasketball.hu
Óriási csatát nyert meg a Vasas Szegeden Forrás: vasasbasketball.hu
Szegeden az utolsó helyezett hazaiak próbálták megfogni a kiváló formában érkező Vasast, amely magasabb játékosokkal, de (Palánk Bálint edző szerint) helyenként dekoncentráltan játszott, ezzel szorossá tette a végjátékot. Az első félidőben inkább a fővárosiak akarata érvényesült, a szünethez közeledve 12‒2-es rohanást produkáltak. A tízpontos előny egészen a mérkőzés záró periódusáig kitartott, majd az utolsó percekben öldöklő adok-kapok kezdődött. 4 másodperccel a vége előtt, 70‒73-as állásnál Polányi Kristóf triplájával mentette hosszabbításra a mérkőzést a Szeged. A ráadásban nem esett sok pont, a vasasos Bencsik Barnának viszont nem remegett meg a keze 5 másodpercnél, két sikeres büntetője egypontos Vasas-győzelmet jelentett, amivel a fővárosiak megerősítették helyüket a dobogó második fokán, míg a Szedeáknak kaparnia kell, ha nem szeretne kockáztatni a keresztjátékkal.

Fiú juniorbajnokság, rájátszás, felsőház KA Pécs‒Debreceni KA 71-85 (20‒27, 23‒14, 17‒20, 11‒24), SZEDEÁK‒Vasas Akadémia 78‒79 (23‒22, 8‒18, 20‒19, 22‒14, 5‒6), Alba Fehérvár‒Budapesti Honvéd 81‒75 (23‒21, 23‒17, 17‒13, 18‒24)

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.