UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-03-14 20:16

Vissza a Kisstadionba

Magabiztos sikerével kiegyenlített a MAC Budapest a Fehérvár együttesével szemben az osztrák U18-as jégkorongbajnokság (EBJL) elődöntőjében. Az őrült hajrát hozó mérkőzésen a fővárosiak idegenben 5–3-ra győzték le a Volánt, s szombaton hazai pályán játszhatnak a továbbjutásért.

B. V. – utanpotlassport.huAz osztrák U18-as jégkorongbajnokság (EBJL) elődöntős párharcának szombati, első mérkőzésén kisebb meglepetésre a Fehérvár idegenben legyőzte a MAC Budapest együttesét, így elvette a fővárosiak pályaelőnyét a két nyert meccsig tartó szériában. Így szerdán a Volán előtt adott volt a lehetőség, hogy hazai pályán a döntőbe jusson. Így indultak a felek az újabb, már-már klasszikus csatának.

A MAC U18-as csapata idegenben nyert a Fehérvár ellen az EBJL elődöntőjében Forrás: MAC Budapest
A MAC U18-as csapata idegenben nyert a Fehérvár ellen az EBJL elődöntőjében Forrás: MAC Budapest
Az első harmad nem hozott gólt, annak ellenére, hogy mindkét oldalon akadtak ordító lehetőségek. Talán a székesfehérváriak veszélyeztettek többet, de a legnagyobb lehetőség a harmad hajrájában a vendégek előtt adódott, Horváth Dominik azonban hatalmas bravúrral hárított, így gól nélkül vonultak szünetre a csapatok. A második játékrészben viszont már megtört a jég, megszerezte a vezetést a MAC. A 35. percben Schlekmann Márk passza után Keresztes Levente vitte be a korongot a támadóharmadba, és távolról hatalmas gólt ütött. Nem sokkal később újra rezgett a háló: Molnár Bálint duplázta meg a vendégek előnyét. A záróetap elején Csicsák Erik belőtte a MAC harmadik gólját, s ezzel – úgy tűnt – eldöntötte az összecsapást. A fehérváriak azonban új erőre kaptak, Almási Márk és Kóger Balázs góljával visszajöttek a mérkőzésbe (2–3). Az utolsó percek egészen elképesztő gólzáport hoztak: újabb két találatával a vendégek újra elhúztak három góllal, erre pedig hiába válaszolt a végén Hajdu Botond. Az őrült hajrá után 5–3-ra nyert a MAC. A fővárosiak ezzel kivívták a harmadik, s egyben döntő mérkőzés lehetőségét, s hazai pályán, a Kisstadionban harcolhatják ki a fináléba kerülést. A párharcot eldöntő találkozót szombaton rendezik.

EBJL-RÁJÁTSZÁS, ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS Fehérvár AV19–MAC Budapest 3–5 (0–0, 0–2, 3–3) Gólszerzők: Almási (43.), Kóger (52.), Hajdu (60.), illetve Keresztes 2 (35., 57.), Molnár B. (39.), Csicsák (41.), Szalmás (58.) A két nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 1–1

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.