UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2018-03-19 19:35

Hiszik-e? Osaka!

Hat évvel ezelőtti profivá válása óta várt erre a napra a húszesztendős, amerikai-japán kettős állampolgárságú Naomi Osaka, vasárnap ugyanis megnyerte az Indian Wells-i női kemény pályás tenisztornát, s a siker egyben pályafutása első WTA-tornagyőzelme. Ráadásul nem akármilyen névsoron hámozta át magát az ifjú klasszis.

Kis Norbert – utanpotlassport.hu Fontos a jó start a versenyen, főleg teniszben, hiszen ebben a sportágban nincs lehetőség a javításra. Ha kikapsz, kiestél...

Naomi Osaka
Naomi Osaka
Azt nem tudni, hogy Naomi Osaka mire gondolt, amikor megtudta, hogy a négy GS-tornát követő talán legrangosabb, egyesült államokbeli viadalon az első fordulóban az ötszörös Grand Slam-győztes, korábbi orosz világelső Marija Sarapova ellen vár rá, az viszont borítékolható volt: könnyű dolga már a nyitókörben sem lesz. A japánok reménysége azonban fittyet hányva ellenfele tekintélyes múltjára, két 6:4-es szettel hazaküldte riválisát. Az azt követő három meccs szintén nem okozott gondot Osakának, a negyeddöntőben viszont újra egy korábbi világelsőt sodort az útjába a sors. Ám a jelenleg az ötödik helyen rangsorolt, cseh Karolina Plískován is tükörsimán jutott át a japán színekben versenyző, színesbőrű játékos. Ezzel együtt az elődöntő előtt már tényleg mindenki elkönyvelte Osaka búcsúját, ugyanis a mostani világelső, a román Simona Halep feszített vele szemben. Ám ki hitte volna: ez volt a legkönnyebb mérkőzése a tornán, bő egy óra alatt elintézte ellenfelét, ráadásul az utolsó szettben lenullázta őt: 6:0-val parancsolt megálljt a neki. A döntőben a szintén 20 esztendős Darija Kaszatkina következett; az a versenyző, aki hozzá hasonlóan neves vetélytársakon névsort át verekedte magát a fináléig: legyen elég a szintén volt világelső, német Angelique Kerbert vagy az amerikai Venus Williamst megemlíteni. A két fiatal harcából a japán került ki győztesen, Osaka bő hetven perc alatt letudta a meccset (6:3, 6:2). Érdekesség, hogy az ázsiai mindössze egy szettet vesztett a tornán: még a legjobb tizenhat között a görög Maria Szakkari „ijesztett rá”. A kérdés pedig immár úgy szól Osaka kapcsán: megvan a nyitó WTA-siker, jöhet az első Grand Slam-diadal? További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.