UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2018-03-20 20:40

Honvéd-diadal Tullnban

Felemásra sikeredett a magyar taekwondósok hétvégéje: miközben a több juniorral felálló felnőttválogatott a G1-es besorolású nyílt belga versenyen egyetlen dobogós helyet se tudott szerezni sem küzdelemben, sem formagyakorlatban, aközben a tíz magyar egyesületet is mozgósító ausztriai nemzetközi viadalon a Honvéd diadalmaskodott a csapatok pontversenyében.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu A felnőttválogatott lommeli kisiklásért azért is kár, mert a Belga Openen – mint az olimpiai kvalifikációs sorozat egyik eseményén – világranglista-pontokat lehetett (volna) gyűjteni. Ez az esély most elszállt, igaz, még bőven van lehetőség javítani. A klubjaink viszont remekeltek. Mintha csak a belga kirándulás balsikerét akarták volna ellensúlyozni, a hat ország 52 klubjának legjobbjait, közel félezer harcművészt felvonultató ausztriai megméretésen négy egyesületünk is tudott korosztályos kategóriagyőztesekkel szolgálni, a Honvéd pedig egyenesen tarolt a felnőttek mellett gyerekeket, kadétokat és juniorokat is tatamira szólító viaskodásban.

 A Tullnban vitézkedő Honvéd-alakulat Forrás: wtftaekwondo.hu
A Tullnban vitézkedő Honvéd-alakulat Forrás: wtftaekwondo.hu
A Duna-menti Tullnban rendezett, s a TNT-kupáért zajló versenyen a Honvéd 28 fős alakulata már a Poomsae-formagyakorlatokban kivágta a rezet, hat medált – közte egy aranyat – begyűjtve. Küzdelemben pedig egy híján húsz darabosra duzzadt a BHSE-éremkollekció, amelybe a három bronz és a négy ezüst mellé kereken egy tucat, vagyis tizenkét arany került. Megjegyzendő: utóbbiak közül nyolcat az utánpótlás-korosztályba tartozó taekwondósok szereztek meg. A Honvédon kívül még három magyar klub jutott aranyéremhez, testvéries megoszlásban egyet-egyet hozott haza osztrák földről a Sirius Taekwondo, a Tájfun és az Arany Tigris SE.

TNT-KUPA, TULLN (AUSZTRIA) A magyar korosztályos aranyérmesek Formagyakorlat: Novotny Dóra (Honvéd), Kiss Gergely (Arany Tigris SE), Réti Dániel, Fülep Richárd (Tájfun), Padla Orsolya, Balogh Bence, Szécsényi Eszter (Sirius Taekwondo) Küzdelem: Gubala Gergő, Vince Máté, Rédei Andor, Lezsák Dominik, Tóth Dáriusz, Tóth Kleopátra, Bagi Domonkos, Bagi Elina (mind Honvéd)

Egyéb korosztályos hírek KARATÉBAN a sportági aloldalunkon.