UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2018-03-21 19:23

Nincsenek bérelt helyek

A szokásos havi összetartáson edzőmeccset is játszott az U18-as fiú vízilabda-válogatott. A Horváth János irányításával készülő csapat a BVSC ellen szállt vízbe az augusztusi szombathelyi ifjúsági világbajnokságra való felkészülés jegyében.

Bognár Domokos ‒ utanpotlassport.hu A KSI SE utánpótlásában dolgozó Horváth János vezetésével keretedzéseket tartott az U18-as vízilabda-válogatott. Az augusztusi szombathelyi ifjúsági világbajnokságra készülő csapat a BVSC felnőttgárdája ellen kétszer is vízbe ugrott a kétnapos összetartás során.

A tavaly Eb-bronzérmet nyert csapat Forrás: waterpolo.hu
A tavaly Eb-bronzérmet nyert csapat Forrás: waterpolo.hu
A szövetségi edző pozitívan értékelte a látottakat: „Több dolgot is kipróbáltunk, de alapvetően néhány taktikai elem gyakorlásán volt a hangsúly, ilyen például a beúszó center, és annak megjátszása, mert ezen a téren még van hova fejlődnünk.” A keret nagyjából öt hónappal az ifi vb előtt még messze nem végleges, bár a tavalyi korosztályos Eb-n harmadik helyen végzett csapatból sokaknak van jó esélye idén is bekerülni, senkinek sincsen bérelt helye. Ezt Horváth János is megerősítette: „Egyáltalán nem végleges az utazók névsora, jelenleg több posztra keresünk játékosokat. Az utóbbi négy évben körülbelül negyven tehetséget próbáltam ki ebben a csapatban. Mivel nem lineáris a sportolók fejlődése, mindig lehetnek változások, ez idén sincsen másképp. Június közepéig havonta lesznek úgynevezett válogatott hétvégék, amikor együtt edzhetünk, majd nyolchetes edzőtábor kezdődik, amelynek az alapozáson túl része lesz két torna is. A négycsapatos OMV-kupán a topválogatottakkal küzdünk meg, míg a szokásos vébé előtti tornán szinte az összes induló csapat részt vesz.”
Horváth-János-3
Horváth-János-3
A mostani meghívottak: Grieszbacher Márk, Korom Dániel, Sári András, Szabó Bence, Szőke Benedek, Szeghalmi Zsombor, Schmölcz Norman, Aranyi Máté, Bihácsi Bence, Baksa Benedek, Bóbis Botond, Ekler Bendegúz, Tóth Gyula, Dala Döme, Szieben László További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.