UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-03-29 13:45

Fiatalok főszerepben

A KSC Szekszárd női kosárlabdázói nyerték meg az idei Magyar-kupát, miután a döntőben idegenben győzték le az Euroligában a legjobb négy közé jutott Euroleasing Sopront. Djokics Zseljko kezdőcsapatában három tizenéves lány is helyet kapott, közülük Gereben Líviát ráadásul megválasztották a torna legértékesebb játékosának.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu A KSC Szekszárd együttese nyerte meg az idén a felnőtt női kosárlabda Magyar-kupát az Euroleasing Sopron vendégeként. A döntőben két 19 esztendős játékos: Studer Ágnes és Kiss Virág is a kezdőcsapatban volt. Csakúgy, mint a 18 éves Gereben Lívia, akit a torna legértékesebb kosárlabdázójának választottak meg A fiatalokkal felálló Szekszárd az Euroliga-győzelemért még versenyben lévő Sopront múlta felül 66-64-re. Fegyvernekiék ugyanis a legjobb nyolc között kiejtették a török Fenerbahce együttesét , s így szerepelhetnek a final fourban, amelynek ráadásul a soproni Novomotic Aréna ad majd otthont április 20-án. A Tolna megyei gárda fennállása óta először szerepelt a Magyar-kupa döntőjében, és egyből sikerült elhódítania a trófeát. Djokics Zseljko, a KSC Szekszárd vezetőedzője összegezte, minek köszönhető a történelmi győzelem: „Két és fél év munkájának gyümölcse érett most be. A lányoknak idén különösen megnőtt az önbizalmuk, mivel szerepeltek az Európa-kupában is. Merész döntésnek tűnhetett, hogy három, még utánpótláskorú lánnyal kezdek, de én hittem bennük, és mindegyikük méltó volt a bizalmamra. A szekszárdi szív győzött.” Gereben Lívia 14 pontot dobott a fináléban, s végül ő lett a Magyar-kupa MVP-je. A mester kifejtette a gondolatait vele kapcsolatban:

Így örültek a fiatalok a magyar-kupa győzelemnek FORRÁS: M4 SPORT
Így örültek a fiatalok a magyar-kupa győzelemnek FORRÁS: M4 SPORT
„Két hónappal ezelőtt Maja Erkic távozott a klubtól, s ekkor azt hittük, hogy nagy bajban vagyunk, mert kimagasló tudású játékost vesztettünk el. Az első gondolatunk az volt, hogy igazolunk egy ugyanilyen drága kosarast külföldről, de előbb szerettük volna kipróbálni Livit elsőszámú bedobóként, ugyanis megérdemelte. Négy meccs után eszméltünk rá, hogy nem kell vennünk extra és drága játékost, mivel már megvan, mégpedig Livi az…” Djokics azt is elmondta, hogy Lívia hihetetlenül jó mentalitású sportoló, sohasem ad fel semmit. „Eszméletlen jól tud kosarazni, nem egyszer nyertünk már a hátán.” A fináléban pályán volt Studer Ágnes és Kiss Virág is, aki szintén mindent megtett a győzelemért. Studer tíz pontot dobott, míg Kiss négyet. A Szekszárd vezetőedzője értékelte az ő szereplésüket is: „Virág korábban két évre abbahagyta a kosárlabdázást, de kezd teljesen visszatérni. Rengeteget dolgozik, és ugyanennyit fejlődik. Akaraterejével és munkájával kiharcolta már a bizalmamat, amelyet egyre gyakrabban meg is kap. Ági a szíve és a lelke ennek a csapatnak, de van még hova fejlődnie. Nyilvánvaló, hogy ezt az ő szintjéhez kell mérni. Tudniillik, neki nagyon jó esélye van arra, hogy Európa, netán a világ egyik legjobb irányítója legyen. Finomítani kell még döntéshozatalain, labdamegtartásán és védekezésén is.” Székely Norbert női szövetségi kapitány is elmondta véleményét a leányok és a Szekszárd teljesítményéről: „A döntőben  nem volt feltűnő különbség a két együttes között. Pillanatnyi mozzanatok döntöttek a trófea sorsáról, amelyekben most a Szekszárd volt jobb. A fiatalok nagyon jól játszottak. Összeszedettek, pontosak és koncentráltak voltak végig. Szövetségi kapitányként különösen jó látni, hogy az utánpótláskorúak egyre több és több szerepet követelnek maguknak az NB I-ben.” Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.