UtánpótlásSport
2024. április 17.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2018-03-30 11:35

Bravúros bronz

Nem mindennapi eredményt ért el a 18 éves Szép Balázs azzal, hogy harmadik lett a Los Angeles-i felnőtt öttusa világkupán. A Budapesti Honvéd versenyzője többek között a riói olimpia ezüstérmesével harcolt a dobogóért, és végül kiváló sprintjének köszönhetően csak a koreai Lee Ji Hun és Demeter Bence tudta megelőzni.

Bognár Domokos ‒ utanpotlassport.hu Elképesztő bravúrt hajtott végre a mindössze 18 éves Szép Balázs azzal, hogy a harmadik helyen végzett a Los Angeles-i felnőtt öttusa világkupa-állomáson. A Budapesti Honvéd versenyzőjét honfitársa, Demeter Bence mindössze egy ponttal előzte meg az összetettben, míg a dél-koreai Lee Ji Hun szinte hibátlanul teljesített. A kombinált számban, mely lézerlövészetből és futásból állt, már csak a második és a harmadik pozícióért küzdöttek a versenyzők.

Szép Balázs kiegyenúlyozott versenyzéssel szerezte meg a bronzérmet Forrás: uipm.org
Szép Balázs kiegyenúlyozott versenyzéssel szerezte meg a bronzérmet Forrás: uipm.org
A nemzetközi szövetség tudósítása alapján futásban majdnem felzárkózott a két magyarhoz az ukrán Pavlo Timoscsenko, ám Demeter és Szép kiváló sprintjével nem hagyta dobogóra állni a riói olimpia ezüstérmesét. Szép Balázs egyébként rendkívül kiegyensúlyozottan teljesített, a lovaglásban azon 12 versenyző között volt, akik maximális, 300 ponttal teljesítették a versenyszámot. Vívásban és úszásban alig maradt el Demetertől, a kombinált szám krónikáját pedig ismerjük, fiatal kora ellenére rendkívül éretten versenyzett a 18 éves öttusázó. A magyar küldöttség érmeinek száma ezzel háromra nőtt, a verseny a pénteki váltóval zárul.

UIPM, Öttusa Világkupa, Los Angeles, eredmények Férfi verseny: 1. Lee Ji Hun (dél-koreai) 1468 pont 2. Demeter Bence 1446 3. Szép Balázs 1445 (úszás: 2:05.81/299, vívás: 20/15/220, lovaglás: 300, kombinált szám: 11:14.63/626)

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.