UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2018-03-30 09:04

Még túl nagy a fal(at)

Dévald Péter, Dévald Tamás, Kamocsai Bendegúz: ők hárman vettek részt az U19-es fallabdázók lengyelországi Európa-bajnokságán. A magyarok kizárólag fiú egyesben voltak érdekeltek, és sok babér nem termett a felső korhatárnál néhány évvel fiatalabb versenyzőink számára.

Kis Norbert – utanpotlassport.hu Lengyelországban jelenleg is zajlik a fallabdázók U19-es Európa-bajnoksága, ám a – Nagy Sára sérülése miatt – csupán fiú egyesben indult magyarok már itthonról követik az eseményeket. Farkas János, a Magyar Squash Szövetség utánpótlás-felelőse a rajt előtt nyilatkozott az utanpotlassport.hu-nak, s akkor azt mondta: „elvárás a fiúkkal szemben, hogy bejussanak a tizenhat közé. A negyeddöntő pedig már óriási öröm lenne.”

A 19. helyezett Dévald Péter érte el az Eb legjobb magyar eredményét
A 19. helyezett Dévald Péter érte el az Eb legjobb magyar eredményét
Nos, a tervet nem sikerült teljesíteni: a legjobban Dévald Péter szerepelt, aki a 19. helyen végzett. Noha ő és testvére, Tamás az első fordulót még magabiztosan vette görög, illetve osztrák riválisával szemben (a combizomsérüléssel bajlódó Kamocsai Bendegúznak már ez sem sikerült, miután simán kikapott walesi ellenfelétől), a második falat már túl nagynak bizonyult mindkettejüknek. Péter küzdelmes meccsen szenvedett 3:2-es vereséget francia vetélytársától, míg Tamás 3:1 arányban maradt alul svájci ellenfelével szemben. A folytatásban is vegyes volt az összkép: Dévald Tamás a 21., Kamocsai pedig a 49. helyen zárta a kontinensviadalt. Farkas János a következőképpen értékelte a látottakat a sportági szövetség honlapján. „Amiért jöttünk ‒ vagyis hogy felmérjük az európai elit szintjét ‒, azt részint elértük. Ugyanakkor kicsit el vagyok keseredve, mert jóval többet vártam a srácoktól. Egyértelmű a lemaradásunk fizikumban, ütéspontosságban és sajnos taktikailag is. Egy-egy komoly iramú meccsen gyakorlatilag már félidőben elfáradunk. A jövő évi Európa-bajnokságig minél több nemzetközi versenyen szeretnénk részt venni, hogy a srácok gyűjtögethessék a pontokat, s így feljebb léphessenek a ranglistán. Az azon elfoglalt hely határozza meg ugyanis, hogy jövőre ki milyen ágra kerül az Eb-sorsoláson.” További korosztályos hírek FALLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.