UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2018-04-01 22:00

Adrienn Európa-bajnok

Nagyszerű magyar sikerrel zárult az U22-es ökölvívó Európa-bajnokság a romániai Zsilvásárhelyen: Juhász Adrienn aranyérmes lett a plusz 81 kilósok kategóriájában. Igazi csattanó azok után, hogy a 19-22 esztendős korosztály kontinentális bokszrandevúján mind a hét férfi indulónk az első fordulóban elvérzett...

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu A húsvét vasárnapi döntőkben egyedül a plusz 81 kilogrammban voltunk érdekeltek az U22-es boksz Eb-n, így kétszeresen ragyogó sikerről beszélhetünk Juhász Adrienné, aki román ringben román riválissal, jelesül Alina Gabrie Enével szemben tudott diadalmaskodni. Hogy mennyire egyértelmű volt a győzelme, híven jelzi az ítészek lapja: mind az öt pontozónál 30-27-re nyert Juhász, vagyis valamennyi menetben őt látták jobbnak.

Az U22-es Európa-bajnokságon a női nehézsúly 2018-as aranyérmese Juhász Adrienn lett Forrás: boxing.hu
Az U22-es Európa-bajnokságon a női nehézsúly 2018-as aranyérmese Juhász Adrienn lett Forrás: boxing.hu
Persze legyünk tárgyilagosak, a magyar nehézsúlyúnak csak ez az egyetlen meccse volt az Eb-n, miután úgy alakult, hogy az ő kategóriájában nem jöttek össze többen. Erről azonban az aranyos Juhász mit sem tehet, ráadásul ezt az egyetlen mérkőzést is azért meg kellett nyernie... És hozzuk fel a régi igazságot: a sportban mindig azt kell legyőzni, aki éppen szembe jön. Ráadásul a mezőny foghíjasságáról szóló kritika egészében nem állja meg a helyét, hiszen az adatok szerint az idei Európa-bajnokságon – amely az utánpótlás „legöregebbjeinek” lett kiírva, tavaly első ízben csak a fiatalurak számára, s idén először az U22-esekhez tartozó hölgyeknek is – az erősebb nem képviselői közül 36 országból 124-en, a gyengébbnél pedig 25 ország reprezentánsaként 71-en léptek a kötelek közé az elmúlt napokban. Köztük már nemzetközileg is jegyzett kiválóságok, vagyis minőség is adva volt a mennyiség mellé... S ha már minőség: Juhász Adrienn sem most tette le a névjegyét a szorítók világában, az ifjúsági korosztályban 2016-ban, majd 2017-ben is másodikként végzett súlycsoportjában az utánpótláskorúak Európa-bajnokságán. És most már megvan az Eb-elsőség is... Egyáltalán nem mellesleg: Juhász aranya mellett még két bronzérem került a hatfős magyar női válogatott húsvéti gyűjteményébe a 2018-as kontinensviadalon: Viglási Alexandra az 51, Tar Flóra pedig az 57 kg-ban zárt egyaránt harmadikként. Egyéb korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.