UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2018-04-01 19:06

Négy bunyós nap Tatán

Miközben az U22-esek, vagyis a hátország legfelső korosztályába tartozó legjobbak Romániában vetélkedtek Európa-bajnoki érmekért, a honi 13-16 esztendősek Tatán küzdöttek meg az utánpótlás Magyar-kupáért.

J. K. – utanpotlassport.hu Négy napon át a tatai olimpiai központot (az ismert edzőtábort) tartották megszállva a hazai ökölvívás színe-javát jelentő tinédzserek, közelebbről a serdülő- és a junior-korosztály kiválóságai. Szép számmal vonultak fel az ünnepek előtt az utánpótlás Magyar-kupáért rendezett kesztyűs pofozkodásra a 2004-2005-ben született, illetve a 2002-2003-as évjáratú fiúk és lányok, hogy előbbiek versengésében háromszor másfél perces menetidejű, utóbbiaknál pedig 3x2 percig tartó mérkőzéseken hirdessenek győztest.

A lányoknál is férfias küzdelem folyt a tatai ringben Forrás: boxing.hu
A lányoknál is férfias küzdelem folyt a tatai ringben Forrás: boxing.hu
Vizsga volt ez a javából, amelyet – nagyon helyesen – minden versenynap délelőttjén orvosi vizsgálat előzött meg, hogy aztán azok, akik zöld jelzést kaptak, a kötelek között mutassák meg, mit tanultak meg már az ökölvívás fortélyaiból. Az egészségvédelmet szolgálta természetesen az is, hogy kötelező volt a fejvédő használata a ringben, ezzel együtt persze ádáz csaták zajlottak a szorítóban, rendre kiélezett küzdelem után derült fény a győztes kilétére. Technikai okok miatt nincs mód a sikereket aratók teljes listájának közlésére, a legjobbakat azonban illendő módon megemlítjük mi is, már csak azért is, mert a jelenlegi serdülő- és juniorkorú reménységeinkkel akár már a közeljövőben találkozhatunk különböző jeles eseményeken, ilyen-olyan nemzetközi megméretések alkalmával is. Vagyis nem árt megjegyezni a ma még többnyire csak a legszűkebb szakmai körökben ismert neveket. Közéjük tartozik a szakemberek által kiemeltek közül is a lányoknál a serdülők mezőnyében a legjobb teljesítményt nyújtó Bogdán Dorina (RSK), a junioroknál listavezetővé avanzsált Béres Hanna (SZB), a serdülő fiúk közül az élre sorolt Búza Rafael (FBO), a junior-korosztályba tartozó urak legjobbjaként pedig Kiss Levente Hunor (MAA-UTE). Az ifjú titánok tatai találkozóján az egyesületek is versengtek: a legeredményesebb csapat a DVSC lett, a második helyen az Egri Városi Sportiskola végzett, míg a harmadik helyre a KSI került. Egyéb korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.