UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2018-04-02 10:44

Debreceni győzelmek

„Harminckettes tábláról indulhatott a bajnokság, és ez példaértékű, mivel az utóbbi esztendőkben ez nem gyakran fordult elő. Habár mindenhol érvényesült a papírforma, senki sem feltartott kezekkel állt ki az esélyesek ellen, így kifejezetten élvezetes, izgalmas párharcokat hozott a viadal” – összegezte Csorba József, a Magyar Tollaslabda Szövetség elnöke a debreceni U15-ös országos bajnokság eseményeit.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu Lezajlott az U15-ös tollaslabdázók országos bajnoksága a debreceni Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban, ahol a fiúk mezőnyében huszonhatan, míg a leányok között huszonöten versengtek. A hazai Debreceni Tollaslabda Club mindkét kategóriában diadalmaskodott, ugyanis Tóth Kristóf és Orosz Tekla is a dobogó legfelső fokára állt fel. A szövetség elnöke, Csorba József szerint a létszámot figyelembe véve és a játék minőségét illetően egyaránt remekül sikerült a verseny. „Harminckettes tábláról indulhatott a bajnokság, és ez példaértékű, mivel az utóbbi esztendőkben ez nem gyakran fordult elő. A verseny egyértelmű esélyesei a debreceniek voltak, és habár mindenhol érvényesült a papírforma; senki sem  feltartott kezekkel állt ki az esélyesek ellen, így kifejezetten élvezetes, izgalmas párharcokat hozott a viadal.

Orosz Tekla
Orosz Tekla
Az elnök arról is beszélt, hogy megérdemelten volt eredményes a Hajdú-Bihar megyei egyesület. „Régóta, és jól működő utánpótlásbázisa van Debrecennek. Ez a bajnokság is példa volt arra, hogy a befektetett munka végül megtérül. Nagyon erős a tizenöt éves generációjuk. Tóth Kristóf és Orosz Tekla is kiemelkedik a mezőnyből.” Csorba elmondta, hogy Tóth technikailag és taktikailag jár leginkább a magyar vetélytársai felett. „Azt nem állítom, hogy motiváltabb, mint a többiek, de gyorsabban fejlődik. Szerencsére azt látom, hogy nagyon ambiciózus ez a korosztály, és bőven van még esélyük behozniuk a lemaradást Kristóffal szemben, akivel egyébként jelenleg európai szinten is komolyan számolni kell, ugyanis nagyon stabil tollaslabdázó.” A szakember hozzátette, hogy a leányok versenye valamelyest kiegyenlítettebb volt, de gyakorlatilag ott is érvényesült a papírforma.

U15-ÖS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, DEBRECEN Fiúk. Egyes_1. Tóth Kristóf. 2. Könczöl Ádám. 3. Kígyós Keán. 3. Kollár Tamás. Páros: 1. Tóth Kristóf,Kígyós Keán. 2. Ágai Zsombor,Granát Kornél. 3. Kis-Kasza Miklós,Kollár Tamás. 3. Donáczi Gergő,Nagy Sámuel. Leányok. Egyes: 1. Orosz Tekla. 2. Kovács Fanni. 3. Hart Petra. 3. Vetor Tánya. Páros: 1. Orosz Tekla,Kovács Fanni. 2. Hart Petra,Radó Gyöngyvér. 3. Vetor Nikol,Vetor Tánya. 3. Kustán Kata,Szalai Kíra.

További korosztályos hírek TOLLASLABDÁBAN a sportág aloldalunkon.