UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-04-02 21:56

Egy lépésre a bajnoki címtől

Rendkívül magabiztos diadalt aratott a Fehérvár AV19 gárdája a szlovén Jesenice ellen az osztrák juniorbajnoki döntő harmadik fordulójában. Egyértelműen uralta a játékot, s ötgólos különbséggel sikerült a vendégek fölé kerekednie, így nagyon biztató helyzetből várhatja a negyedik párharcot, amelyben eldöntheti a bajnoki cím sorsát.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu Egy-egyes döntetlen állásnál fogadta otthonában a Fehérvár AV19 együttese a szlovén Jesenice gárdáját az osztrák U20-as jégkorongbajnokság döntőjének harmadik összecsapásán. A három nyertes mérkőzésig zajló finálé első találkozóján hazai pályán 5−2-re nyert a Fehérvár, majd a jesenicei visszavágón 2−1-es vereséget szenvedett. Magabiztosan kezdte a találkozót a Fejér megyei gárda, s Buzás Arnold rögtön a második percben betalált a szlovénok kapujába. A vendégek gyorsan kapcsoltak, és Urukalo a hatodik percben egyenlített. A Volán nem törődött bele, hogy döntetlennel csússzon le a pályáról az első húsz perc után: ismét megszerezte a vezetést. Madácsi Benedek szép helyzetet követően sodorta a kapuba a pakkot Ziga Kogovsek kapujába.

Jogos volt az öröm, ugyanis a 6-2-es hazai sikerrel már csak egy lépésre került a Fehérvár az osztrák bajnoki címtől
Jogos volt az öröm, ugyanis a 6-2-es hazai sikerrel már csak egy lépésre került a Fehérvár az osztrák bajnoki címtől
A második harmadban elsöprő fölényt mutatott a hazai együttes, ugyanis négy gólt szerzett, ebből hármat három perc alatt. Először Kovács Alex, aztán Almási Márk talált be, majd Péter Andor és Mihály Ákos is gólt lőtt. Kétségtelen, hogy negyven perc után megérdemelten vezetett a Fehérvár  6−1-re. Érthető volt, hogy némiképp defenzívebb taktikával csúsznak ki a székesfehérváriak az utolsó harmadra. Habár rögtön az első percben szépített a Jesenice, a kék-fehérek az egész játékrészben jól tartották az alakzatot, és zárták a réseket. Az 58. percben Madácsi Benedek újabb gyönyörű gólt szerzett, s ezzel beállította a 7−2-es végeredményt. Nagyon biztató játékkal aratott diadalt a Fehérvár, s már csak egyetlen győzelem választja el a csapatot az U20-as osztrák bajnoki címtől. Amennyiben az alakulat szerdán Jesenicében is hasonló formát mutat, jó eséllyel győztesen zárhatja le négy kör után a finálét.

U20-AS OSZTRÁK BAJNOKSÁG (EBYSL), DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS Fehérvár AV19−Hidria Jesenice (szlovén) 7−2 (2−1, 4−0, 1−1) Gólszerzők: Buzás (2.), Urukalo (6.), Madácsi (15.), Kovács (26.), Almási (34.), Péter (34.), Mihály (37.), Jezovsek (41.), Madácsi (58.) A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 2−1

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.