UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-04-03 20:43

Bravúrezüst Rigából

Parádés, hatmeccses sorozatot produkálva egészen a döntőig menetelt az U15-ös jégkorong-válogatott a korosztály egyik legrangosabb nemzetközi tornáján, a Riga-kupán. A lettországi viadalon mindössze a svéd Tordön gárdája győzte le a magyar csapatot egyszer a csoportkörben, egyszer pedig a döntőben. Az együttes szövetségi edzője, Horváth András természetesen elégedett volt a kivételes produkcióval.

B. V. – utanpotlassport.huEurópa egyik legrangosabb korosztályos megméretésén szerepelt az elmúlt négy napban Lettországban az U15-ös jégkorong-válogatott. A Riga-kupára összesen 24 csapat nevezett, a magyarok mellett orosz, svéd, finn, svájci és természetesen lett együttesek is részt vettek a tornán. Horváth András együttesének a tavalyi bronzérem után a rutinszerzés és persze a lehető legjobb eredmény volt a célja.

Ezüstéremmel tért haza Rigából, a korosztály egyik legrangosabb tornájáról, az U15-ös válogatott Forrás: MJSZ
Ezüstéremmel tért haza Rigából, a korosztály egyik legrangosabb tornájáról, az U15-ös válogatott Forrás: MJSZ
S bár az első mérkőzésen a svéd Tordön gárdája lenullázta a mieinket, utána már hibátlanul alakult a csoportkör. A magyar csapat egymás után legyőzte a Zürich Lions, a finn Diskos, az orosz Tvericsi és a hazai környezetben szereplő Pardaugava együttesét is. Az egyenes kieséses szakaszban folytatta nagy menetelését az U15-ös válogatott. A mieink a négy közé jutásért a HS Riga csapatát, az elődöntőben pedig az orosz SZKA Silver Lions gárdáját győzték le, ráadásul kapott gól nélkül. A döntőben aztán újra a svéd Tordön következett. Ezúttal még  vezetett is a magyar csapat, utána viszont fordítottak a skandinávok, s ők nyerték meg a tornát. Az U15-ös magyar válogatott pedig még a tavalyi teljesítményt is túlszárnyalva ezüstérmes lett. A döntő után a válogatott szövetségi edzője, Horváth András nyilatkozott a hazai szövetség honlapjának: „Magas színvonalú tornán vettünk részt, valamennyi csapat a jégkorongban jegyzett országból érkezett. A svéd csapat kiemelkedett a mezőnyből, nem is csoda, hogy kikaptunk tőlük a nyitómeccsen. A többi csoportmérkőzéseken aztán megérdemelt győzelmeket arattunk, és sikerült előre lépnünk, a négy nap alatt folyamatosan fejlődtünk. Remekül összeállt a csapat, megértették a fiúk, hogy mit kérünk tőlük, ezért juthattak el egészen a döntőig.” Bár a tavalyi tornán harmadik helyen végzett az akkori U15-ös korosztály, Horváth nem gondolta, hogy ennyire előkelő helyen zárhat együttese. „Megleptek a srácok, olyan hokit játszottunk, amit elképzelni sem tudtam, a legmerészebb álmaimban sem hittem volna. Rendkívül hasznos torna volt, és büszke vagyok az összes játékosra. Maximálisan helytálltunk megtettük, ami várható volt. Méltón képviseltük Magyarországot és a Glen Williamson nevével fémjelzett programot.” AZ U15-ÖS VÁLOGATOTT RIGAI KERETE Kapusok: Antek Tamás (Debreceni HK), Balázs Olivér (Vasas), Remete Gergő (UTE) Védők: Balázsi Márton (UTE), Fülöp Bence (IOGJA), Hadobás Zétény (MAC Budapest), Horváth Donát (MAC Budapest), Jécsai Dávid Adorján (MAC Budapest), Lászlóffy Botond Balázs (UTE), Révész Botond (UTE), Szabó Kornél (Debreceni HK) Csatárok: Ambrus Csongor (IOGJA), Antal Norbert Bendegúz (Pesterzsébeti HC), Ádám Zsolt (MAC Budapest), Bartók András (Debreceni HK), Fodor Balázs (IOGJA), Jábor Bendegúz (IOGJA), Károly Róbert Nikolász (Vasas), Mihalik András (North York Rangers, amerikai), Simon Levente (UTE), Tamási László (UTE), Varga Balázs (IOGJA)

RIGA-KUPA, U15-ÖS NEMZETKÖZ TORNA Csoportkör: Magyarország–Tordon (svéd) 0–1, Magyarország–Zürich Lions (svájci) 4–2, Magyarország–Diskos (finn) 2–1, Magyarország–Tvericsi (orosz) 2–0, Magyarország–Pardaugava (lett) 1–0 A csoportkör végeredménye: 1. Tordön 10 pont, 2. Magyarország 8, 3. Tvericsi 6, 4. Zürich Lions 4, 5. Diskos 2, 6. Pardaugava 0 Negyeddöntő: Magyarország–HS Riga (lett) 5–0 Elődöntő: Magyarország–SZKA Silver Lions (orosz) 3–0 Döntő: Magyarország–Tordön 1–3

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.