UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-04-04 22:08

Elmaradt ünneplés

Vereséget szenvedett a Fehérvár AV19 gárdája az osztrák U20-as jégkorongbajnokság döntőjének negyedik mérkőzésén. A szlovén Jesenice 4–1-re győzte le hazai pályán a Volánt, így kiharcolta a mindent eldöntő ötödik mérkőzést, amelyet vasárnap rendeznek Székesfehérváron.

B. V. – utanpotlassport.huHétfőn kiütéses győzelemmel szerezte vissza az előnyt a Fehérvár AV19 juniorcsapata az osztrák U20-as bajnokság fináléjában. Az EBYSL-finálé harmadik mérkőzésén a Volán 7–2-re győzte le a szlovén Jesenice együttesét, s ezzel mindössze egy lépésre került a bajnoki címtől. S szerdán azért a mindent eldöntő győzelemért utazott Szlovéniába.

A Fehérvár AV 19 együttese vereséget szenvedett az EBYSL-döntő negyedik meccsén Forrás: Fehérvár AV19
A Fehérvár AV 19 együttese vereséget szenvedett az EBYSL-döntő negyedik meccsén Forrás: Fehérvár AV19
Persze a szlovénok a székesfehérvári kudarcuk dacára sem mondtak le a bajnoki címről, s ezt mindjárt a mérkőzés elején jelezték, már a nyolcadik percben vezetést szereztek. Az első harmad hátralévő része kiegyenlített játékkal telt, a Volánnak is akadtak helyzetei, csakhogy a következő gólt is a hazaiak ütötték. Két perccel a szünet előtt megduplázták az előnyt, ezzel nehéz helyzetbe került az aranyéremért játszó Fehérvár. A folytatásban többet veszélyeztett a magyar csapat, de ennek a második húsz percben sem lett meg az eredménye, így a záróharmadot is kétgólos hátrányban kezdte. Az utolsó játékrész elején pedig érkezett az újabb szlovén gól, s ekkor már nagyon úgy tűnt, Székesfehérvárra maradhat döntés. Ezt a „sejtést” tovább erősítette a negyedik Jesenice-találat. Erre ugyan Részegh Tamás révén válaszolt a magyar csapat, de ennél többre nem futotta, a hazaiak 4–1-re megnyerték a döntő negyedik mérkőzését. A bajnoki cím sorsa tehát csak vasárnap dől el, az ötödik meccset újra Székesfehérváron rendezik. S az eddigi tendenciát figyelembe véve akkor vélhetően egy másik Volán látunk majd, amely hazai környezetben megszerezheti az aranyérmet.

OSZTRÁK U20-AS BAJNOKSÁG (EBYSL), DÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS Hidria Jesenice (szlovén)–Fehérvár AV19 4–1 (2 – 0, 0 – 0, 2–1) Gólszerzők: Rajsar 2 (18., 53.), Stojan (8.), Tomazevic (42.), illetve Részegh (54.) A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 2–2