UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-04-05 13:51

Juniordöntetlen Bogláron

Fordulatos mérkőzésen 32–32-es döntetlent játszott a férfi junior kézilabda-válogatott az NB I-es Vác elleni felkészülési mérkőzésén. Imre Vilmos csapata a hajrában három góllal is vezetett, de végjátékban kiegyenlített az élvonalbeli gárda.

B. V. – utanpotlassport.huAlig egy héttel a Balatonfüred elleni találkozó után szerda este újabb élvonalbeli riválissal találkozott a Nemzeti Kézilabda Akadémia balatonboglári csarnokában a férfi junior kézilabda-válogatott. Imre Vilmos együttesének ezúttal az NB I tizenharmadik helyén álló Vác volt az aktuális ellenfele.

A juniorválogatott  a hajrában vezetett is, de döntetlenre végzett a Vác ellen Forrás: neka.hu
A juniorválogatott a hajrában vezetett is, de döntetlenre végzett a Vác ellen Forrás: neka.hu
A juniorok keretében a nyolc nappal korábbi találkozóhoz képest – amelyet egyébként nagy csatában, 35–32-re nyert meg a hazai élvonal negyedik helyezettje – történt néhány változás. A kapusok közül ezúttal Deményi Xavér mellett nem Andó Arián, hanem Nagy Martin kapott lehetőséget. Rajta kívül újra a válogatottban szerepelt Ág Bálint, Gábor Marcell, Horváth László és Schäffer Zsolt is. A meccs első negyedórája kiegyenlített játékot hozott, a fiatalok jól tartották a lépést a rutinosabb riválissal. Akkor azonban következett néhány rosszabb perc, s a Vác öt góllal is elhúzott. A félidő hajrájában aztán visszakapaszkodott a társaság, s a szünetre mindössze két találatra csökkentette a különbséget. A folytatásban kitartott az első harminc perc végén megszerzett lendület, s a második félidőben egyenlített, majd fordított is az Imre Vilmos vezette válogatott. Öt perccel a vége előtt 29-26-os előnybe kerültek a juniorok, a hajrá azonban nem sikerült jól is, kiegyenlítettek a váciak, a végeredmény 32–32 lett. A fiatalok legközelebb április 24-én lépnek pályára NB I-es rivális ellen, akkor az élvonalban jelenleg az ötödik helyen álló Budakalász lesz az ellenfél, de előtte még a hét végén, pénteken és szombaton megmérkőznek a szerb és a szlovén korosztályos válogatottal. Az együttes egyébként a júliusi szlovéniai Európa-bajnokságra készül, amelyen a csoportkörben a franciák, a dánok és a portugálok korosztályos együttesével találkoznak majd.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS Férfi juniorválogatott–Vác 32–32 (15–17) Juniorválogatott: Deményi, Nagy M. (kapusok), Ág 3, Gábor 5, Horváth L. 3, Kecskeméti 1, Kerkovits, Máthé 6, Németh A. 1, Rosta 2, Rozner 2, Schäffer 3, Spekhardt 1, Szita 2, Szöllősi 1, Ubornyák 2. Szövetségi edző: Imre Vilmos Vác: Koczka, Ulcsinyi (kapusok), Czene, Davidovic 6, Galbos, Grabavac 2, Holpert 4, Koller 2, Ménfői 3, Nyári, Sakic 4, Tárkányi 4, Törteli 4, Tyiskov 3. Vezetőedző: Skaliczki László

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.