UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-04-06 18:13

Hangolás Kijevre

Elkezdte a felkészülést az U18-as divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságra a magyar válogatott. Glen Williamson együttese a budapesti Tüskecsarnokban edzőtáborozik, hétfőn és kedden a szlovákok együttesével játszik felkészülési meccset a kijevi vb április 14-i rajtja előtt.

B. V. – utanpotlassport.huLassan véget ér a roppant hosszú és fárasztó klubévad, de az U18-as jégkorongozóknak továbbra sincs megállás. Glen Williamson együttese tavaly kiesett a divízió I/A-csoportból, vagyis a világ tizenhat legjobb csapata közül, de ahogyan már akkor leszögezte, a cél nem lehet más, mint az mielőbbi visszajutás.

Glen Williamson csapata két mérkőzést játszik a szlovák válogatottal a kijevi vb előtt Forrás: MJSZ
Glen Williamson csapata két mérkőzést játszik a szlovák válogatottal a kijevi vb előtt Forrás: MJSZ
A kijevi I/B-világbajnokságon ehhez a román, az olasz, az ukrán, a japán és az osztrák válogatottat kell felülmúlni. Csak az első helyezett jut majd fel a világ legjobb tizenhat csapata közé. Az együttes szerdán kezdte meg a közvetlen felkészülést a vb-re a Tüskecsarnokban. Glen Williamson a válogatott vezetőedzője a szövetség honlapjának elmondta, az egész évad programját erre a hétre hegyezték ki. „Több edzőtáborban és tornán is részt vettünk, most az a dolgunk, hogy összerakjuk a mozaikot, és a lehető legjobb csapattal utazzunk el Kijevbe. A képességek mellett fontos az attitűd és a karakter. Ez mindig izgalmas időszak, a délutáni meccseken meglátjuk, milyen a kémia a játékosok között. Ismerem a srácokat, több éve a programban szerepelnek, tudom, hogyan teljesítenek nyomás alatt, a komfortzónából kikerülve. Meglátjuk, kik vannak a legjobb formában, s ennek megfelelően döntünk majd a keretszűkítésről.” Egyelőre viszont még nem teljes a keret, hiszen többen klubkötelezettség miatt hiányoznak. A szakvezető szerint ez nem okozhat, problémát, így is megfelelően fel tudnak készülni az év legfontosabb megméretésére. „Egyszerre jó és rossz, hogy még nincs itt mindenki, többen bajnoki döntőt játszanak, vagy a rájátszásban szerepelnek. Hiányoznak, viszont legalább játékban vannak, hiszen rangos sorozatokban szerepelnek. Addig is, akik itt vannak, több lehetőséget kapnak arra, hogy megmutassák magukat.” A válogatott a világbajnokság előtt még két felkészülési mérkőzést is játszik az A csoportos vb-re készülő szlovákok ellen. Először április 9-én Pöstyénben, majd április 10-én a Tüskecsarnokban. Aztán pedig négy nappal később következhet a románok elleni rajt.

AZ U18-AS VÁLOGATOTT BŐ KERETE: Kapusok: Farkas Roland (MAC Budapest), Galló Olivér (Vallentuna BK, svéd), Gönczi Lajos (Debreceni HK), Halász Béni (Linz, osztrák), Horváth Dominik  (Ocskay-akadémia), Márkus Levente (UTE) Védők: Egyedi Zsolt (UTE), Falus Ádám (Zürich Lions, svájci), Farkas Botond (Vasas), Fekete Botond (UTE), Horváth Milán (Ocskay-akadémia), Jarács Roland (MAC Budapest), Ortenszky Tamás (Biel-Bienne, svájci), Pokornyi Dávid (UTE), Seregély Máté (OHA, kanadai), Szécsi Patrik (KMH), Szécsi Roland (KMH) Csatárok: Ambrus Gergő (Ocskay-akadémia), Dézsi Bence (Ocskay-akadémia), Farkas Márton (Tuto, finn), Filep Zsombor (Debreceni HK), Horváth László (Győri ETO HC), Kemény Patrik (Győri ETO HC), Keresztes Levente (MAC Budapest), Kónya Krisztián (Linz, osztrák), Kovács Alex (Ocskay-akadémia), Kovács Sebestyén (UTE), Kozma Ferenc (Debreceni HK), Papp Kristóf (Honeybaked, amerikai), Péter Donát (Augsburg, német), Rétfalvi Kristóf (Ocskay-akadémia), Révész Marcell (Zürich Lions, svájci), Roczanov Zsolt (Ocskay-akadémia), Sárdi Máté (HK Dukla Trencín, szlovák), Schlekmann Márk (MAC Budapest), Szeghalmi Kevin (Fresno Monsters, amerikai), Szűcs Ádám (Augsburg, német), Tóth András (Los Angeles Jr. Reign, amerikai), Zsigmond Áron (UTE)

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.