UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2018-04-06 13:18

Kvótára fel!

Szarka Luca kidőlt a sorból, Gulyás Michelle még mindig sérült, vegyes érzésekkel vág tehát neki a magyar korosztályos öttusa-válogatott a portugáliai Caldas de Rainhában tartandó ifjúsági világbajnokságnak. A vasárnaptól a jövő szombatig tartó viadalon tíz honfitársunkért szoríthatunk. Céljuk, hogy kvótát szerezzenek az októberi ifjúsági olimpiára.

Kis Norbert - utanpotlassport.hu „A női mezőnyben látványosabb a generációváltás, de a fiúk is reménykeltően teljesítettek Fehérváron, ami több mint biztató előjel az ifi vébé előtt. Nagyon elégedett vagyok” – értékelt a márciusi junior-ob után Szloboda József utánpótlás-kapitány. Nos, azóta az elégedettség némi aggodalomba csapott át, s néhány nappal a portugáliai ifjúsági világbajnokság előtt vegyes érzések kavarognak a kapitányban. „Különösebb jóslatokba nem szeretnék bonyolódni, elég vegyesek az érzéseim a közelgő világbajnokság előtt. Sajnos több sérült versenyzőm is van, köztük Gulyás Michelle és Szarka Luca. Utóbbit ráadásul kivinni sem tudtuk magunkkal, ugyanis a ob-n történt ájulása után egy másik alkalommal is összeesett, így alaposabb kivizsgálásnak vetjük alá, hogy pontosan kiderüljön, mi okozta a rosszulléteit” – mondta Szloboda. Luca kiesése nagy érvágás lehet, hiszen a 15 éves lány az ob-n nagyszerű teljesítményt nyújtott egészen a kombinált számig, amikor az ominózus ájulása történt. És mivel Gulyás sem lesz száz százalékos formában, a többi lányra hárul az a feladat, hogy kvótát szerezzen az őszi, Buenos Aires-i ifi olimpiára. Michelle-nek a kvótája egyébként már megvan, tavaly épp itt Portugáliában vívta ki az olimpiai részvétel jogát.

Fejest az ismeretlenbe... a sérülések ellenére is bizakodhat a magyar csapat Fotó: Magyar Öttusa Szövetség
Fejest az ismeretlenbe... a sérülések ellenére is bizakodhat a magyar csapat Fotó: Magyar Öttusa Szövetség
A sérüléshullámot elnézve tulajdonképpen más célunk nem is lehet, mint hogy további kvótákat szerezzünk az olimpiára. Ha ez meglesz, elégedetten jöhetünk haza” ‒ zárta előzetes nyilatkozatát a utánpótlás-kapitány. A fiúktól a Kőbánya SC öttusázója, Bőhm Csaba részt vett ‒ egyedüli magyarként ‒ a március végi barcelonai ifjúsági öttusaversenyen, melyen a vb-re való felkészülés mellett az olimpiára lehetett világranglista pontokat gyűjteni. Csaba a vívást erősen közepes eredménnyel, a 34. helyen zárta, majd az úszást és a futást már az élmezőnyben fejezte be, így összességében a 6. pozíció lett az övé.

A MAGYAR RÉSZTVEVŐK Fiúk: Bőhm Csaba, Gyurka Márk Manó, Katona Bálint, Tamás József (egyéni), Horváth Barnabás (csak váltó). Leányok: Bánki Adél, Dallos Lilla, Gulyás Michelle, Turbucz Anna (egyéni), Csizmazia Rita (csak váltó). A VB PROGRAMJA Vasárnap: leány egyéni selejtező. Hétfő: fiú egyéni selejtező. Kedd: leány egyéni döntő. Szerda: fiú egyéni döntő. Csütörtök: leányváltó. Péntek: fiúváltó. Szombat: vegyes váltó.

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.