UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-04-07 16:11

Biztató hétvége

Négyből három nemzetközi mérkőzés magyar sikerrel zárult a hét végén, Balatonbogláron. A férfi juniorválogatott egyszer győzött, egyszer pedig vereséget szenvedett a szlovén csapat ellen, míg az ifjúságiak mindkét összecsapásukat megnyerték a szerbek korosztályos együttesével szemben.

B. V. – utanpotlassport.huKét héttel ezelőtt a leány utánpótlás kézilabda-válogatottak szerepeltek nemzetközi mérkőzéseken, ezúttal pedig a fiúkon volt a sor. Igaz, most nem Négy Nemzet-tornán, hanem egyszerű felkészülési mérkőzéseken. A juniorok a szlovénokkal, az ifjúságiak a szerbekkel játszottak duplarangadót Balatonbogláron.

Az ifjúsági válogatott – Bálint Bence góljainak is köszönhetően  kétszer legyőzte – a szerbeket Forrás: NEKA
Az ifjúsági válogatott – Bálint Bence góljainak is köszönhetően kétszer legyőzte – a szerbeket Forrás: NEKA
Az idősebbek kezdték a sort szombat este a szlovénok ellen. Az első félidő, bár szorosan alakult, szinte végig az ellenfél irányított, így nem meglepő, hogy harminc perc után 17–15-re a szlovénok vezettek. A folytatásra aztán nagyon jól jött ki Imre Vilmos együttese, s fordítani is tudott. Az  az utolsó negyedóra azonban megintcsak a szlovénoknak sikerült jobban, akik így 31–26-ra győztek. A válogatottból mindenképpen érdemes kiemelni Máthé Dominikot, aki hét gólig jutott a találkozón. A szombati összecsapást hatalmas lendülettel kezdte a magyar csapat, az első 15 perc után már 10–5-re vezetett, s előnyét tovább növelve hatgólos előnyben (16–10) vonulhatott pihenőre a társaság. A szünet után ugyan már kilencgólos is volt a különbség, a második játékrészben közelebb zárkózott a vendégegyüttes. Az egyenlítésre azonban nem volt esélye 28–24-re nyerte a magyar csapat a második összecsapást. A gárda legeredményesebb játékosa ezúttal Máthé volt, aki kilenc (a két meccsen összesen 16) gólig jutott. Az ifjúságiak már az első meccsükön bizonyították, hogy előrébb tartanak, mint a szerbek. A pénteki találkozón az első perctől kezdve vezettek, a szünetben pedig már nyolcgólos előnyben voltak (14–6). Gyurka János együttese ezután sem engedett ki, s tovább növelte a különbséget a két csapat között, s végül 29–17-re győzte le a szerb gárdát. A remek védekezés mellett Bálint Bencét lehet kiemelni, aki nyolc gólt dobott. A második meccs eleje szorosabban alakult, tizenöt perc után csak egy góllal vezettek a mieink, utána viszont parádés időszak következett. Az első félidő második felében ugyanis gólt sem kapott a csapat, így 16–7-es eredménnyel mehetett pihenni. A folytatásban kiegyenlítettebb volt a játék, feljavultak a vendégek, de így sem veszélyeztette semmi a magyar sikert. A második felvonást 30–21-re nyerte az ifjúsági válogatott. Összességében pozitív két napot zártak az Eb-re készülő fiúcsapatok, négyből három mérkőzés magyar győzelemmel zárult. A juniorok kontinensviadalát júliusban rendezik Szlovéniában, míg az ifjúsági Európa-bajnokság augusztusban lesz Horvátországban.

VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK Férfi juniorválogatott: Április 6., péntek: Magyarország–Szlovénia 26–31 Április 7., szombat: Magyarország–Szlovénia 28–24 Fiú ifjúsági válogatott: Április 6., péntek: Magyarország–Szerbia 29–17 Április 7., szombat: Magyarország–Szerbia 30–21

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.