UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-04-07 11:45

Serdülőbajnok a MAC

A MAC Budapest serdülőegyüttese nyerte az U16-os jégkorongbajnokság döntőjét az Ocskay-akadémia ellen. A három nyert mérkőzésig tartó finálé a negyedik összecsapáson dőlt el, a fővárosaik 3–2-re győztek a Fehérvár ellen a Kisstadionban.

B. V. – utanpotlassport.huSzinte már az összes aranyérem sorsa eldőlt korábban a korosztályos jégkorongbajnokságokban, csak a serdülőligában nem született még döntés. Az idén is hatalmas küzdelem folyt a két legnagyobb hazai utánpótlásbázis, a Fehérvár és a MAC között. Az U20-asok és az U14-esek között az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia együttesei győztek, míg az U18-asok versengését a MAC Budapest gárdája nyerte.

A MAC serdülőcsapata a bajnoki döntő negyedik mérkőzésén szerezte meg az aranyérmet Forrás: MAC Budapest
A MAC serdülőcsapata a bajnoki döntő negyedik mérkőzésén szerezte meg az aranyérmet Forrás: MAC Budapest
Az U16-os bajnoki finálét a székesfehérváriak kezdték jobban, hazai pályán magabiztosan verték a MAC-osokat. Erre a fővárosiak előbb egy hazai, majd egy elsöprő idegenbeli sikerrel válaszoltak, s kivívták, hogy a Kisstadionban, saját pályájukon nyerhessék meg a bajnoki címet. A döntő negyedik összecsapását péntek este rendezték. S bár az utóbbi két összecsapáson a MAC-nak ment jobban, a székesfehérváriak gyorsan jelezték, hogy részükről még egyáltalán nincs vége a párharcnak, Németh Kristóf góljával már a negyedik percben vezetést szereztek. De nem örülhettek sokáig a Volán hívei, miután a hatodik percben László Márk egyenlített, majd hatvanegy másodperccel később Csollák Márkó a vezetést is megszerezte a hazaiaknak. A szünet után is lendületben maradtak a budapestiek, s Keresztes Levente révén, immár kélgólos előnybe kerültek. Erre két perccel később még válaszolt az Ocskay-akadémia együttese, újra Németh volt eredményes, de több gólra már nem futotta. Így négy mérkőzés után a MAC Budapest gárdája ünnepelhetett bajnoki címet. S ezzel immár a fővárosi műhely is két aranyéremmel büszkélkedhet a 2017/18-as évadban.

U16-OS BAJNOKSÁG DÖNTŐ 4. mérkőzés MAC Budapest–ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia 3–2 (2–1, 1–1, 1–0) Gólszerzők: László (6.), Csollák (7.), Keresztes (31.), illetve Németh 2 (4., 33.) 1. mérkőzés: Ocskay-akadémia–MAC Budapest 6–3 2. mérkőzés: MAC Budapest–Ocskay-akadémia 3–2 3. mérkőzés: Ocskay-akadémia–MAC Budapest 3–8

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.