UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-04-08 20:14

Csata-siker Pécsett

A Kosárlabda Akadémia Pécs otthonába utazott a Csata DSE a leány kadétbajnokság felsőházának rájátszásában. Mindössze két forduló van hátra a nyolcas döntőig, s a budapestiek veretlenül vezetik a tabellát. Most sem hazudtolták meg magukat, ugyanis 77−58-as diadalt arattak.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu A kadét leány kosárlabdázók felsőházának rájátszása hamarosan véget ér, ugyanis csupán két forduló maradt hátra. A tabellát veretlenül a Csata DSE vezeti, amely vasárnap a Kosárlabda Akadémia Pécs otthonába utazott, s megszerezte tizenkettedik győzelmét. A párharc kezdete baranyai dominanciát hozott, ugyanis négy perc után 10−4 volt az állás. A vendégek azonban átvették az irányítást. Nyolc perc elteltével 16−14-re vezettek, a negyedet pedig már négypontos előnnyel zárták. A második játékrész első négy percében a baranyaiak képtelenek voltak kosarat dobni, a Csata viszont annál inkább. Ennek az lett az eredménye, hogy 14 pontos előnyre tett szert a budapesti alakulat (30−16). Eszmélt a Pécs, ám ez mindössze arra volt elegendő, hogy ne húzzon el még jobban a Csata. A félidőben 43−32 volt az állás a vendégek javára.

A Csata DSE kadétcsapata
A Csata DSE kadétcsapata
A harmadik negyedben a budapestiek inkább a védekezésre fókuszáltak, azonban nem sikerült tökéletes összhangba hozni a támadásukkal. A Pécs ugyanakkor jobban dolgozott a gyűrű alatt, és 13−10-re be is húzta a játékrészt. Így megmaradt az esélye a felzárkózásra, mivel mindössze nyolc pontos hátrányban volt, és ez abszolút ledolgozható különbség. A Csata leányai ellen azonban sohasem egyszerű a fordítás, hiszen nagyon jól kezelik az ilyen szituációkat. A záró negyedben már teljesen összeállt a támadásuk és a védekezésük is. Ezt mutatja az is, hogy 24−13-re nyerték meg az utolsót 10 percet, ezzel pedig a meccset is 77−58-ra. Tursicsné Iván Krisztina, a Csata DSE kadétjainak vezetőedzője értékelte a csapata teljesítményét: „Gyakorlatilag minden úgy alakult, ahogyan azt elterveztük. A találkozó második felére már a védekezésünk is rendben volt, és ennek nagyon örültem. Boros Júlia és Madár Eszter is remekül játszott, de alapvetően elégedett voltam az egész alakulat játékával. Készülünk a döntőre. Közel sem vagyunk még tökéletes formában. Maradt négy hetünk behozni a fizikai lemaradásunkat.” Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.