UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2018-04-08 11:08

Dupla tripla

András Csaba és Harasztovich Fanni is három aranyérmet nyert az Ormai László Sportcsarnokban rendezett ifjúsági magyar bajnokságon, miután egyesben, párosban és vegyes párosban is diadalt aratott.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu Budapesten, az Ormai László Sportcsarnokban rendezték meg az ifjúsági asztaliteniszezők országos bajnokságát, amelyen egyaránt három elsőséget szerzett a BVSC-Zugló versenyzője, András Csaba és a Statisztika PSC sportolója, Harasztovich Fanni is.

András Csaba győztes pontot üt a magyar bajnokságon FOTÓ: STEIRER MÁTÉ
András Csaba győztes pontot üt a magyar bajnokságon FOTÓ: STEIRER MÁTÉ
Vegyes párosban együtt indultak, amelyet magabiztosan nyertek meg 3:0-ra Ócsai Máté és Laskai Írisz ellen. Ezt követően Harasztovich, Dari Helga mellett győzött párosban is, András pedig Both Olivérrel aratott diadalt ugyanebben a versenyszámban. A triplázáshoz azonban mindkét fiatalnak egyesben is meg kellett nyernie valamennyi mérkőzését . Fanni végig rendkívül magabiztosan versenyzett, és három győztes párharcot követően akasztották nyakába az aranyérmet. Teljesítményét edzője, Fülöp István értékelte: „Magasan kiemelkedik a magyar mezőnyből, ehhez kétség sem férhet. Nem állítom, hogy nagyon sima volt, mert a fináléban azért Nagypál Márta majdnem borsot tört az orra alá, de négy kettőre győzött ott is. Balkezes játékos, fantasztikus a fonákja, amelyet könnyedén üt ki az ellenfél tenyeresére, és utána kiválóan pörgeti vissza a labdát. Fizikálisan is jóval a hazaiak felett jár. Azt gondolom, ez az ő titka.”
Harasztovich Fanni az országos bajnoki dobogó legfelső fokán
Harasztovich Fanni az országos bajnoki dobogó legfelső fokán
Fülöp arról is beszélt, hogy Fanni annak ellenére sikeres, hogy közel sem edz annyit, amennyit ezen a szinten már kellene. „Jelenleg rettentően jó formában van. Közeleg az Európa-bajnokság, amelyről akár éremmel is hazatérhet majd. Nem az a típusú játékos, akinek rengeteget kell edzeni, de ennél azért többre lenne szükség. Hamarosan eljön az a pont, amikor mérlegre kell tennie, hogy az iskola, vagy a sport kap prioritást az életében, és akkor dől majd el, hogy eljut-e olyan magasságba ebben a sportágban, ahova ő való.” András Csaba öt mérkőzésen jutott sikerrel túl az egyéni aranyéremig, és a 22. országos bajnoki címének megszerzéséig. Herendi Iván, a BVSC-Zugló szakosztály-igazgatója mérleget vont a fiúk versenynapjáról:
András Csaba szervál
András Csaba szervál
„Nagyon erős volt a mezőny. Várható volt, hogy a válogatottak dominálnak majd, mindegyikük be is került a legjobb nyolc közé. Ott azonban a pécsi Németh Márton nagy meglepetésre, null kettőről fordítva, három kettőre legyőzte Terék Norbertet, s ezzel élete legnagyobb sikerét érte el. Ha már a nagy fordításoknál tartunk: Juhász Patrik is két játszmás hátrányból jött fel, és győzött Both Olivérrel szemben. Patrik a fináléba is bejutott, ahol András Csaba ellen alulmaradt.” Herendi nem feledkezett meg arról sem, hogy értékelje Csaba teljesítményét: „Tizenöt éves, és huszonkettedszer állt fel a magyar bajnoki dobogó legfelső fokára. Ez fantasztikus eredmény, kivételes. Nagyon rég nem kapott már ki itthon, és még csak elsőéves ifjúsági. Hihetetlen tehetség, szorgalmas és alázatos. Megérdemli a kiemelt figyelmet. Elsődleges célunk az idén, hogy kvótát szerezzen a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára, és ez legutóbb csak egy hajszálon múlott Tunéziában. Csupán egy lehetősége maradt: a kanadai kvalifikációs versenyen kell győznie. Amennyiben ez nem sikerül, akkor is van rá esély, hogy szabad kártyát kapjon.”

IFJÚSÁGI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, BUDAPEST Fiúk Egyes: 1. András Csaba (BVSC-Zugló). 2. Juhász Patrik (Wiener Neudorf 1947). 3. Németh Márton (PTE PEAC) és Molnár Dávid (Nyírbátori ASE). Páros: 1. András Csaba, Both Olivér (BVSC-Zugló). 2. Juhász Patrik, Baranyai Domonkos (Wiener Neudorf 1947, Celldömöki VSE). 3. Molnár Dávid, Terék Norbert (Nyírbátori ASE, BVSC-Zugló) és Ócsai Máté, Kishegyi Ákos (Ceglédi VSE, Vásosi SE Dunakeszi). Leányok Egyes: 1. Harasztovich Fanni (Statisztika PSC). 2. Nagypál Márta (Jászkun VSC). 3. Phan Viola és Fejős Anna (Statisztika PSC). Páros: 1. Harasztovich Fanni, Dari Helga (Statisztika PSC). 2. Menkő Veronika, Phan Viola (Statisztika PSC). 3. Nagypál Márta, Göndör Fanni (Jászkun VSC, Postás SE) és Drabant Anita, Molnár Anna (Univer-Sport Kft.). Vegyes páros: 1. András Csaba, Harasztovich Fanni (BVSC-Zugló, Statisztika PSC). 2. Ócsai Máté, Laskai Írisz (Ceglédi VSC, NAC Nyíregyháza). 3. Medvegy Ákos, Füle Kata (Univer-Sport Kft., Szekszárd AC) és Huzsvár Erik, Drabant Anita (KSI SE, Univer-Sport Kft.).

További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.