UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2018-04-08 08:44

Három érem Berlinből

Három érmet nyert a magyar ifjúsági cselgáncsválogatott a Berlinben zajló korosztályos Európa-kupa első napján. A 60 kilogrammos Szatmári György, a 48 kilós Kardos Tímea és az 52 kilogrammos Ábrahám Titanilla is dobogóra állt.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu Lezajlott az ifjúsági cselgáncsozók berlini Európa-kupájának az első napja, amelyen három érmet és két pontszerző helyet szerzett a magyar válogatott. A 60 kilogrammos Szatmári György a dobogó harmadik fokára állt fel, a 48 kilós Kardos Tímea ezüstérmet nyert, míg az 52 kilogrammos Ábrahám Titanilla harmadik lett. Bíró Norbert, az ifjúsági fiúk szakágvezetője így értékelte a napot: „Az ötven kilósok között Farkas Bence és Gombás Bálint volt érdekelt. Mindketten az éremcsaták közelében voltak, azonban egy hajszál elválasztotta őket a továbbjutástól. Nem mondom, hogy rosszul dolgoztak, mert ez nem igaz. Valamivel több koncentráció hiányzott az éremhez, éppen ezért minimális hiányérzet maradt bennem. Mindketten hetedik helyen zárták a viadalt. Ettől függetlenül kiemelkedő kategóriánknak számít az ötvenes, s vélhetően mindkét fiú elindulhat majd az Európa-bajnokságon. Szatmári György nem dzsúdózott kiemelkedően, viszont remekül küzdött, és ez elegendő volt a bronzéremhez. Egyre stabilabb a teljesítménye, és ha így folytatja, könnyen lehet akár éremesélyes is az Eb-n. Hatvanhat kilóban Horváth Bence versenyzett, ő azonban egy győztes mérkőzést követően vereséget szenvedett, és ezzel búcsúzni kényszerült a viadaltól.” Bejczi Zsuzsanna, a leányok szakágvezetője is összegezte, hogyan látta a versenynapot:

Kardos tímea (kékben) egész nap remekül küzdött Fotó: Franco Di Capua
Kardos tímea (kékben) egész nap remekül küzdött Fotó: Franco Di Capua
„Nagyon szépen dzsúdózott egész nap Kardos Tímea, s ennek meg is lett az eredménye, ugyanis ezüstérmet nyert. A fináléban Elin Henningerrel szemben maradt alul, miután két wazarit is csinált rajta a holland. Úgy láttam, hogy elfáradt, s emiatt nem figyelt kellőképpen. Ugyanebben a súlycsoportban küzdött Klein Dorina, aki két héttel ezelőtt felnőtt országos bajnok lett. Az első párharca tíz perces volt, és ez rengeteget kivett belőle, habár nem vall rá, hogy ennyire elfáradjon. Véleményem szerint apróbb betegség lehet a háttérben. Egyébként a második meccsén töröktől kapott ki. Az ötvenkét kilósok mezőnyében Ábrahám Titanilla végre felállt dobogó harmadik fokára, miután egész nap rettentően magabiztosan harcolt. Benne volt a bravúr lehetősége, vártam tőle. Nagyon jó úton halad, és remélem, hogy hasonló sikereket ér el a világversenyeken is az idén.”

IFJÚSÁGI EURÓPA-KUPA, BERLIN Az első nap magyar eredményei Fiúk 50 kg: 7. Farkas Bence, 7. Gombás Bálint. 60 kg: 3. Szatmári György. 66 kg: Horváth Bence, kiesett. Leányok 48 kg: 2. Kardos Tímea. Klein Dorina, kiesett. Kőszegi Rebeka, kiesett. 52 kg: 3. Ábrahám Titanilla

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.