UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2018-04-09 20:00

Csendes búcsú Veronától

A kadét és junior vívó-világbajnokság utolsó napján sem szerzett érmet a tőrválogatott. A juniorok csapatversenyében a lányok a hatodik, a fiúk a tizenötödik helyen végeztek. Az összesített teljesítmény azonban dicséretes, a magyar küldöttség két arany- és öt bronzéremmel a negyedik helyen zárt az éremtáblázaton.

B. V. – utanpotlassport.huHétfő az utolsó napjához érkezett a veronai korosztályos vívó-világbajnokság. A junior tőrözők csapatversenyével zárult a kilencnapos esemény, amelyen a fegyvernem első érméért léptek pástra a magyar együttesek. Aligha volt pechesebb csapat a mezőnyben, mint leány tőrözőinké. Fél évvel ezelőtt Tóth Janka, a világbajnokság előtt pedig Pásztor Flóra szenvedett súlyos térdsérülést, így nélkülük, Hajas Nóra, Kókai Csilla, Kondricz Kata, Pöltz Anna összeállításban szerepeltek a magyarok.

A leány tőrcsapat a hatodik helyen zárta a junior vb-t Forrás: Magyar Vívó Szövetség
A leány tőrcsapat a hatodik helyen zárta a junior vb-t Forrás: Magyar Vívó Szövetség
Az első akadályt mégis sikerrel vették, magabiztosan 45:34-re győzték le a kínai csapatot, s mivel remek ranglistapozíciójuknak köszönhetően nem vívtak az első körben, mindjárt a legjobb nyolc között találták magukat. A négy közé jutásért a német csapat már túl erős volt, simán, 45:33-ra veszítettek. A helyosztókon aztán a franciák ellen bravúros győzelem, a japánokkal szemben viszont súlyos vereség következett. A megszerzett hatodik hely azonban így is szép eredménynek mondható, különösen, ha azt nézzük, hogy a verseny során Hajas Nóra hát-, Kókai Csilla pedig kézsérüléssel küszködött. A fiúk is sikerrel vették az első akadályt, hatalmas fölénnyel verték az indiai együttest (45:17). Aztán a lényegesen erősebb német válogatott következett, amely csak hatalmas csatában múlta felül a nagy hátrányból felzárkózó Frűhauf Benjámin, Kiss Dániel, Mészáros Tamás, Szemes Gergő összetételű magyar csapatot. A helyosztókon már kevésbé ment a fiúknak, az egyiptomiaktól és az argentinoktól is kikapott a társaság, így maradt a 15. helyért folyó csata, amelyet a mieink nyertek 45:35-re Chile ellen. A tőrözők ugyan dobogós helyezés nélkül zártak, de a szereplés így is dicséretesnek mondható. A kadét kardozó Pusztai Liza aranya és a junior fiú párbajtőrcsapat elsősége mellett öt bronzérmet szerző magyar küldöttség a negyedik helyen zárt az összesített éremtáblázaton. Cikkünket a végeredménnyel később frissítjük.

JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG, VERONA (OLASZORSZÁG) Fiú tőrcsapat A 16 közé jutásért: Magyarország–India 45:17 Nyolcaddöntő: Magyarország–Németország 43:45 A 9-16. helyért: Magyarország–Egyiptom 41:45 A 13-16. helyért: Magyarország–Argentína 37:45 A 15. helyért: Magyarország–Chile 45:35 Világbajnok: Oroszország (A. Borodacsev, K. Borodacsev, Milnyikov, Szemenyuk), 2. Franciaország, 3. Egyesült Államok …15. Magyarország (Frűhauf Benjámin, Kiss Dániel, Mészáros Tamás, Szemes Gergő) Leány tőrcsapat Nyolcaddöntő: Magyarország–Kína 45:34 Negyeddöntő: Magyarország–Németország 33:45 Az 5-8. helyért: Magyarország–Franciaország 45:39 Az 5. helyért: Magyarország–Japán 25:44 Világbajnok: Egyesült Államok (Binder, Devore, Scruggs, Tieu), 2. Szingapúr, 3. Németország, …6. Magyarország (Hajas Nóra, Kókai Csilla, Kondricz Kata, Pöltz Anna)

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.