UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2018-04-09 20:34

Éremeső Lignanóban

A magyar junior cselgáncsválogatott három arany-, négy ezüst- és egy bronzéremmel tért haza az olaszországi Lignanóban rendezett korosztályos Európa-kupáról, amelyen 36 ország 604 cselgáncsozója lépett tatamira. A két vezetőedző, Horváth László és Radics Attila egyaránt kiemelte, hogy jóval a várakozások felett teljesített a csapat.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu Az észak-itáliai Lignanóban rendezték meg a junior cselgáncsozók Európa-kupáját, amelyen a magyar válogatott is szerepelt. Ráadásul nagyon is sikeresen, ugyanis három arany-, négy ezüst- és egy bronzéremmel, valamint egy ötödik hellyel 36 résztvevő ország között második lett  az éremtáblázaton. A 604 fős mezőnyben a 100 kilogrammos Árvai Péter, a plusz 100-as, még ifjúsági Sipőcz Richárd és a 44 kilós Beringer Fatime is felállhatott a dobogó legfelső fokára. Horváth László, a korosztályos fiúk vezetője nagyon is elégedett volt a csapat teljesítményével. Elmondása szerint nagyobb és erősebb is volt a bajnokság, mint tavaly, ennek ellenére eredményesebben zárta válogatottunk. Ugyanakkor arra is kitért, hogy botrányos bírói ítéletek születtek az egész verseny során. „A bíráskodás kritikán aluli volt. Több érmünk és helyezésünk ment el miatta, de nem csak ránk volt hatással. Alapvetően nem értettek a cselgáncshoz. Rajkai Róbertnek például háromból egy wazarit sem adtak meg a bronzmérkőzésén, s így csúszott le szegény az éremről.” Horváth arról is beszélt, hogy a legerősebb súlycsoport a 66 kilogrammosoké volt, amelyben Kozma Ákos második lett. Ennek különösen azért örül, mert az országos bajnokságon Kozma csak ötödik lett.

Sipőcz Richárd most is örülhetett a sikernek
Sipőcz Richárd most is örülhetett a sikernek
Árvai Péter és Sipőcz Richárd nyakába pedig aranyérem került, ugyanis megnyerték a két legnagyobb súlycsoportot. Sipőcz teljesítménye különösen értékes, ugyanis még ifjúságiként érte el ezt a sikert. Radics Attila, a junior leányok vezetőedzője is értékelte az Európa-kupán történteket az oldalunknak: „A vártnál sokkal jobban teljesített a csapat. Rettenetesen erős volt a mezőny, s gyakorlatilag a grúz, a holland és német válogatotton kívül mindenki itt volt, aki számít. Gyakorlatilag, azok a lányok, akiktől érmet reméltem, teljesítették a feladatukat, hiszen Beringer Fatime, Tóth Fanni és Szigetvári Mercédesz egyaránt dobogóra állt. Ráadásul, közülük Fatime aranyérmet nyert.” Olaszországban, azon belül is Lignanoban rendezték meg a junior cselgáncsozók Európa-kupáját, amelyen a magyar válogatott is szerepelt. Ráadásul nagyon is sikeresen, ugyanis három arany-, négy ezüst-, egy bronzéremmel és egy ötödik hellyel második lett a 36 résztvevő ország között a medáltáblázaton. A 604 fős mezőnyben a 100 kilogrammos Árvai Péter, a plusz 100-as, még ifjúsági Sipőcz Richárd és a 44 kilós Beringer Fatime is felállt a dobogó legfelső fokára. Horváth László, a korosztályos fiúk vezetője nagyon is elégedett volt a csapat teljesítményével, ugyanis elmondása szerint nagyobb és erősebb is volt a bajnokság, mint tavaly, ennek ellenére eredményesebben zárta a válogatott. Ugyanakkor arra is kitért, hogy botrányos bírói ítéletek születtek az egész versenyen. „A bíráskodás kritikán aluli volt. Több érmünk és helyezésünk ment el miatta, de nem csak nekünk. Alapvetően nem értettek a cselgáncshoz. Rajkai Róbertnek például háromból egy wazarit sem adtak meg a bronzmérkőzésén, s így csúszott el szegény az éremről.” Horváth arról is beszélt, hogy a legerősebb súlycsoport a 66 kilogramm volt, amelyben második lett Kozma Ákos. Ennek különösen azért örül, mivel Kozma csak ötödik lett az országos bajnokságon. Árvai Péter és Sipőcz Richárd nyakába pedig aranyérem került, ugyanis megnyerték a két legnagyobb súlyt. Sipőcz teljesítménye különösen értékes, ugyanis még ifjúságiként érte el ezt a sikert. Radics Attila, a junior leányok vezetőedzője is értékelte az Európa-kupán történteket az oldalunknak: „A vártnál sokkal jobban teljesített a csapat. Rettenetesen erős volt a mezőny, s gyakorlatilag a grúz, a holland és német válogatotton kívül mindenki itt volt, aki számít. Gyakorlatilag, azok a lányok, akiktől érmet reméltem, teljesítették a feladatukat, hiszen Beringer Fatime, Tóth Fanni és Szigetvári Mercédesz egyaránt dobogóra állt. Ráadásul, közülük Fatime aranyérmet nyert.”

JUNIOR EURÓPA-KUPA, LIGNANO A magyar válogatott eredményei Fiúk 66 kg: 2. Kozma Ákos, 81 kg: 3. Gőz Roland, 5. Rajkai Róbert. 90 kg: 2. Tóth Apor, 100 kg: 1. Árvai Péter, +100 kg: 1. Sipőcz Richárd. Leányok 44 kg: 1. Beringer Fatime, 78 kg: 2. Tóth Fanni, +78 kg: 2. Szigetvári Mercédesz.

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.