UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2018-04-10 21:45

Várakozáson alul

Elmaradtak a várt teljesítményektől a magyar lányok a Portugáliában zajló ifjúsági öttusa világbajnokság egyéni döntőjében. A legjobb honfitársunk Gulyás Michelle lett, aki a 11. helyen zárt.

K. N. utanpotlassport.hu A portugáliai ifjúsági öttusa világbajnokság selejtezőjéből könnyen továbbjutó magyar lányokra a mai napon az egyéni döntő várt Caldas Da Rainhában. Szloboda József utánpótlás-kapitány előzetesen Gulyás Michelle-t a dobogó környékére, Dallós Lillát, Turbucz Annát és Bánki Adélt pedig az élmezőny végére várta. Okkal reménykedhetünk tehát a finálét megelőzően, hogy a magyar lányok mindegyike az első tízben fog végezni, Michelle pedig akár elcsíphet egy érmet is. Ez nem is lett volna meglepő, hiszen a tavalyi Eb-n a második helyen zárt a 17 éves lány, idén pedig, élete első felnőtt versenyén szintén felállhatott a dobogó második fokára.

Sem Bánki, sem a többiek nem tudtak egyenletes teljesítményt nyújtani Fotó: UIPM facebook
Sem Bánki, sem a többiek nem tudtak egyenletes teljesítményt nyújtani Fotó: UIPM facebook
A lecke tehát fel volt adva a lányoknak. Lehet, hogy a túl nagy teher, lehet, hogy a fáradtság, lehet, hogy egészen más, nem tudni, de valami nem működött ma a magyaroknál. Már a vívóteremben nagyon sok „bent maradt”, a lányok nem tudták a várt teljesítményt produkálni. Úszásban sikerült valamelyest javítani, mert mindenki hozta a tőle elvárható teljesítményt. A kombinált szám előtt Gulyás fél percre volt a dobogótól, a 3. hely egyáltalán nem tűnt elérhetetlennek. Ne felejtsük el azonban, hogy Michelle a vb előtt lábával bajlódott, ám ez a selejtezők során nemigen látszott. Az is igaz, hogy ott még nem kellett mindent beleadnia a döntőbe jutáshoz. A fináléban viszont már erőn felül kellett volna teljesítenie, ez azonban nem sikerült, és végül a 11. helyen ért célba. Dallós Lilla és Bánki Adél éppen befért a harmincba, előbbi 27., utóbbi 29. lett, míg Turbucz Anna az utolsó előtti, 35. pozíciót tudta csak megszerezni. „Nem tudom, mi lehetett a gond. Talán az, hogy a Michelle-en kívül a többi lány még nem volt ilyen helyzetben, hogy két nappal a selejtező után kell helytállnia a döntőben. Ez nekik még nagyon szokatlan volt. Véleményem szerint ezzel magyarázható ez a gyenge szereplés” – mondta keserűséggel a hangjában Szloboda József. Az egyéni versenyben öt nemzetnek sikerült legalább három versenyzőjét „delegálnia” a fináléba, ami a csapatban indulás alapfeltétele. Rajtunk kívül a végső győztes olaszok (akik egyéniben is elcsípték az első két helyet), az egyiptomiak, a kínaiak és a franciák állhattak rajthoz. Sajnos, a csapatverseny is kudarccal zárult, a magyar lányok messze várakozáson alul teljesítve – Szloboda József dobogós helyezést várt tanítványaitól – az utolsó helyen végeztünk. Talán majd holnap a fiúknál. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.