UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-04-11 11:09

Juniorbravúr a Vác ellen

A félidei négygólos hátrányt ledolgozva 30–29-re győzött a női junior kézilabda-válogatott az NB I-es Vác elleni felkészülési mérkőzésen. A fiatalok közül a legeredményesebb a még ifjúsági korú, 18 éves Kácsor Gréta volt, aki kilencszer is beköszönt saját csapatának a balatonboglári összecsapáson.

B. V. – utanpotlassport.hu Újabb NB I-es ellenféllel folytatta a felkészülést a női junior kézilabda-válogatott a júliusi, hazai rendezésű világbajnokságra. Ezúttal az élvonalban hatodik helyen álló Vác együttese volt az ellenfél a Nemzeti Kézilabda Akadémia csarnokában. Érdekesség, hogy a válogatottban három váci játékos is szerepelt, így az a különleges helyzet állt elő, hogy Hornyák Bernadett, Kácsor Gréta és Lakatos Rita is saját klubja ellen lőtte a gólokat.

A juniorválogatott nagy csatában nyert a Vác ellen Forrás: neka.hu
A juniorválogatott nagy csatában nyert a Vác ellen Forrás: neka.hu
A balatonboglári találkozó első tíz perce szorosan alakult, utána azonban ritmust váltottak a váciak, s a fiatalok tízperces gólcsendjének köszönhetően öt góllal elhúztak. A magabiztos előnyük az első félidő végéig kitartott, 16–12-re vezetett a Vác a szünetben. A folytatásban jobb teljesítménnyel rukkolt ki a juniorválogatott, s bő tíz perc alatt ledolgozta négygólos hátrányát, sőt nem sokkal később a vezetést is megszerezte. Utána fordulatosan alakult a találkozó, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett. A végjátékot Golovin Vlagyimir együttese bírta jobban, s nagy csatában 30–29-re legyőzte az NB I élmezőnyéhez tartozó váci alakulatot. A juniorcsapatból a még ifjúsági korú, 18 éves Kácsor Gréta volt a legeredményesebb. A váci játékos kilenc gólt lőtt saját csapatának, így jelentős szerepet játszott a győzelemben. A női juniorválogatott legközelebb május 15-én találkozik NB I-es riválissal, akkor a Dunaújvárosi KKA együttese lesz az ellenfél. Nagy cél pedig az U20-as világbajnokság, amely július 1-jén kezdődik Debrecenben.

NŐI JUNIORVÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS Magyarország U20–Vác 30–29 (12–16) Balatonboglár, játékvezetők: Mizsák, Schmidt MAGYARORSZÁG U20: Suba, Hlogyik, Vártok (kapusok), Afentáler 3, Bánfai 3, Fodor 5, Giricz, Hornyák 3, Kácsor 9, Kuti, Lakatos 1, Pásztor 5, Pénzes 2, Sallai, Szabó K., Tóvizi. Szövetségi edző: Golovin Vlagyimir VÁC: Arenhart, Bukovszky (kapusok), Barján 6, De Souza 2, Diószegi 1, Fabó, Hámori 1, Jovetic 4, Kovács P. 5, Radosavljevic, Szamoránsky 3, Sziráki 3, Szondi 4. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán Kiállítások: 6, ill. 10 perc

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.