- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Három futam egy napon

UP-info – utanpotlassport.hu [1] Az ifjúsági korosztály (15–19 évesek) balatonföldvári Laser Radial Európa-bajnokságának negyedik napján jó szél segítette a résztvevőket: három futamot is megtartottak a 31 ország 207 versenyzőjét felvonultató viadalon.

Csütörtöki látkép a Balatonon Fotó: Cserta Gábor [2]

Csütörtöki látkép a Balatonon  •  Fotó: Cserta Gábor

A lányok mezőnyében a holland Annabelle Westerhof vezet a horvát Karmen Perkovic és az olasz Matilda Talluri előtt, míg a fiúk között két olasz fiatal áll az élen öt futamot követően; Guido Gallinaro az első, Andrea Crisi a második, míg a bronzérmes pozíciót a spanyol Marcelo Cairo Assenza foglalja el. A fiúk mezőnye péntektől úgynevezett Arany és Ezüst csoportra oszlik.

Az Eb-n 14 magyar versenyző indul, s közülük hárman is remek futameredményeket produkáltak: Szűcs Ábel hatodik, Bednár András tizedik hellyel büszkélkedhet, s Virág Balázs is az első harmadba várható az eddigi teljesítménye alapján.

A hátralévő két napban egyaránt délelőtt 10 órakor lesz az első start. Az előrejelzés szerint pénteken dél-délnyugati szél várható, ami a délután folyamán akár 20-25 km/órásra is erősödhet.

További korosztályos hírek VITORLÁZÁSBAN [3]a sportági aloldalunkon.