UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2018-04-13 22:24

Vereség a nyitányon

Kikapott a magyar leány U17-es röplabda-válogatott a szófiai Európa-bajnokság nyitókörében. Kőnig Gábor tanítványai az első két vesztes szett után a harmadikat hozták, ám a végére elfáradtak, Szlovénia pedig 3:1-re bedarálta a mieinket.

Kis Norbert − utanpotlassport.huNem várt egyszerű feladat a magyar U17-es leány-válogatottra Szófiában, az Európa-bajnokság nyitókörében. Kőnig Gábor tanítványai a selejtezőből három győzelemmel továbbjutó Szlovéniával találkoztak. A szakvezető az Eb előtti nyilatkozatában nem szeretett volna különösebb terhet pakolni a lányok vállára, a győzelmekhez hatalmas bravúrokra lenne szükség, így csak annyit kért az övéitől, hogy próbálják meg élvezni a játékot és megszorongatni az ellenfeleket.

A szlovénok fölénk nőttek Fotó: CEV
A szlovénok fölénk nőttek Fotó: CEV
Szlovéniát kellett volna rögtön a nyitókörben megszorongatni. Azt a szlovén csapatot, amely Spanyolország, Izland és Csehország legyőzésével csoportelsőként kvalifikálta magát az Eb-re, szemben a mieinkkel, akik a hollandok és a németek mögött, csak harmadik legjobb csoportmásodikként jutottak ki Szófiába. A meccset jól kezdtük, Tatár Gréta három ászt ütött, de 6:3-as vezetésnél elbizonytalanodott a nyitásfogadásunk, és a szlovénok erre ráéreztek. Előnybe kerültek, amit a szett végéig meg is tartottak. A második játszma nagyon sima volt, noha az első pontot mi szereztük, és Vecsey Fanni is meg-meg villant, ám összességében megint a szlovénok akarata érvényesült. A harmadik szettben sikerült az edző kérésének eleget tenni, élvezni a játékot. A feladó csere is kifejezetten jó húzásnak bizonyult az edző részéről, Berkó Liliána helyett Araczki Gyöngyvér állt be. zsinórban hat ponttal kezdtük ezt a felvonást, a lendület pedig ‒ ha nehezen is  ‒ a szett végéig kitartott. Volt 15:8 is a magyarok javára, aztán a szlovénok 19-nél egyenlítettek, a szett hajráját viszont mi bírtuk jobban, és 25:22-re megnyertük a harmadik játszmát. A negyedik szettre megint szétesett a magyar csapat, a szlovénok volt, hogy tízzel is mentek, végül kilenc lett közte, 25:14-es győzelemmel abszolválták ezt a felvonást. „Az első két szettben nem sikerült élveznünk a játékot. A nyitásfogadás nagyon döcögött, az pedig, hogy már az első meccsen mindenki játéklehetőséget kapott, sokat elárul a csapat teljesítményéről. A továbbiakban igyekszünk kiküszöbölni a hullámvölgyeket, és stabil teljesítményt nyújtani” ‒ mondta Kőnig Gábor a lefújást követően. A péntek 13-a sajnos nem hozott szerencsét, de talán majd a szombati, Bulgária elleni meccs sikeres lesz.

LEÁNY U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZÓFIA, CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ Magyarország–Szlovénia 1:3 (-18, -20, 22, -14) Magyarország: Stollár (2), Manninger, Sziládi (6), Araczki (5), Vecsey (10), Kertész, Boskó (2), Berkó (2), Kiss (12), Tatár (5), Orosz (2), Szabó (4) Szövetségi edző: Kőnig Gábor A csoport többi találkozóin: Fehéroroszország−Szerbia 3:1, Bulgária-Oroszország 3:2

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.